Künye Rss Siteme Ekle İletişim
GÜNDEM 1. SAYFA VİDEO-HABER EKONOMİ SPOR EĞİTİM KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ KADIN AİLE YEREL
Ana Sayfa > EKONOMİ > Kırmızı Et Üretim İstatistikleri, II. Çeyrek: Nisan - Haziran, 2019
Kırmızı Et Üretim İstatistikleri, II. Çeyrek: Nisan - Haziran, 2019
...
19-08-2019 10:00
EKONOMİ
0 Yorum
438 Okunma
Haberi Yazdır

Kırmızı Et Üretim İstatistikleri, II. Çeyrek: Nisan - Haziran, 2019

TÜİK Balıkesir Bölge Müdürlüğü’nde yayımlanan haber bülteninden alınan bilgiye göre;


Toplam kırmızı et üretimi II. çeyrekte 255 455 ton olarak tahmin edildi
 

Toplam kırmızı et üretimi bir önceki çeyreğe göre %20,8 artarken, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %4,1 oranında azaldı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 176 bin 629 ton olarak gerçekleşti.

 

Sığır eti üretimi 223 bin 693 ton olarak tahmin edildi

 

Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %16,9 artarken, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %5,2 oranında azaldı.

Koyun eti üretimi 30 bin 600 ton olarak tahmin edildi

Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %70,6, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %11,9 oranında arttı.

 

Kırmızı et üretim miktarı, 2018 - 2019

Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteninin yayımlanma tarihi 12 Kasım 2019'dur.


 

Kaynak: TÜİK Balıkesir Bölge Müdürlüğünce Haber Merkezime E-Posta Yoluyla Gönderilen Haber Metnia

Etiketler :
Kırmızı Et Üretim İstatistikleri - II. Çeyrek: Nisan - Haziran - 2019 -
YORUM YAZ
Künye Sık Kullanılanlara Ekle Giriş Sayfam Yap Rss - Xml Siteme Ekle İletişim
Sitemiz sadece internet üzerinden yayın yapmaktadır.
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011
© Bandırma Yaşam Gazetesi - Bandırma ve Bölgenin Güçlü Sesi bandırma haberleri bandırma gazete bandırmadan haberler
Kodlama : Networkbil.net