BANDIRMA'DA NEŞE DOLU OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ŞENLİKLERİ

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bağımsız anaokulları iş birliğiyle hazırlanan okul öncesi eğitimi şenlikleri büyük coşkuyla kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2024 10:00
https://www.bandirmayasam.com.tr

Bandırma Şehit Teğmen Doğuş Uran Anaokulu'nda anasınıfı öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan yıl sonu etkinliği, gerçek bir şenlik havasında gerçekleşti. Anaokulunun bahçesinde düzenlenen Okul Öncesi Eğitim Şenliği'ne Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Ali Oğuz Kahraman, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, protokol konuşmaları, heykel dansı, oyun saati, stant çalışmaları ve "Arkadaşım Bir Hatıra Bırak" etkinliği gibi çeşitli aktivitelerle devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan konuşmasında, “Okul öncesi eğitimi şenlikleri kapsamında minik öğrencilerimizle oyunlarla dolu bir etkinlik gerçekleştirdik. Eğitimin her safhası önemli, ancak okul öncesi eğitim de büyük bir öneme sahip. Bandırma'da okul öncesi eğitimi geliştirmek için altyapı çalışmalarına başladık ve gelecek eğitim-öğretim döneminde üç yeni bağımsız anaokulumuzu hizmete açacağız,” diye konuştu.

Bandırma Şehit Teğmen Doğuş Uran Anaokulu'nda düzenlenen yıl sonu okul öncesi eğitim şenliklerinde, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde üç yeni bağımsız anaokulunun hizmete gireceği müjdesini verdi.

Konuşmanın ardından ilçe protokolü de çocuklar ve öğretmenlerle birlikte "heykel dansı" etkinliğine katıldı. Ahmet Baş Anaokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu, Ahmet Obalı Anaokulu ve ev sahibi Şehit Teğmen Doğuş Uran Anaokulu'nun hazırladığı stantlar, protokol üyeleri tarafından ziyaret edildi.

Şenlik boyunca çocuklar, eğlenceli aktivitelerle bilimle tanışma fırsatı buldu. Erken yaşlarda bilimle çocukları buluşturmanın önemine vurgu yapılan etkinlikte, çocukların bilimsel faaliyetlerle tanışması ve bu konuda motive olmaları hedeflendi. Şenlik süresince çocukların neşeli ve merak dolu anları, katılımcılar tarafından büyük ilgiyle izlendi. /Serhat Barış