BANÜ’DE “TÜRKİYE’DE SOSYOLOJİNİN KONUMU” MASAYA YATIRILDI

BANÜ’de gerçekleştirilen Türkiye’de Sosyolojinin Konumu ve Sosyologların Kimliği" isimli konferansta “Sosyolojinin Türkiye'deki tarihi gelişimi, disiplinin mevcut durumu ve gelecekteki yönelimleri” ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2024 08:15
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2024 08:15
https://www.bandirmayasam.com.tr

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) Türkiye Yüzyılının Başında seminer serisi kapsamında konferanslarına devam ediyor. BANÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi  tarafından "Türkiye’de Sosyolojinin Konumu ve Sosyologların Kimliği" konulu konferans düzenlendi. Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Zekai Mete, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vehbi Bayhan, "Türkiye’de Sosyolojinin Konumu ve Sosyologların Kimliği" isimli sunumunu gerçekleştirdi.

Sosyolojinin Türkiye'deki tarihi gelişimi, disiplinin mevcut durumu ve gelecekteki yönelimlerini ele alan Prof. Bayhan, Sosyologların toplum içindeki rolü, sorumlulukları ve kimliği gibi konular hakkında katılımcıları detaylı bilgilendirdi. Soru cevap olarak devam eden programın sonunda Prof. Dr. Mete, Prof. Dr. Bayhan’a teşekkür belgesi takdim etti.

Haber: Selin Girgin