BANÜ ÖGRENCİLERİ MESLEKİ HAYATA İLK ADIMI ATTI

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nde düzenlenen 2023-2024 mezuniyet töreni, büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Öğrenciler, mezuniyet kütüklerine isimlerini çakarak yeni hayatlarına ilk adımlarını attı.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2024 08:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 08:10
https://www.bandirmayasam.com.tr

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı mezunlarının mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Üniversitenin Merkez Yerleşke Kapalı Spor Salonu’nda Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Denizcilik Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi için düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törene katılanlar arasında Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, Garnizon Komutanı Vekili Hava Binb. Piyade Serkant Karaman, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ile Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, akademik ve idari personeller, öğrenciler ve velileri katıldı. Mezun öğrencilerin ailelerinin de mezuniyet heyecanını paylaştığı tören büyük ilgi gördü.

"Yeni Bir Hayatın Başlangıcında Birlikteyiz"

Açılış konuşmasında öğrencilerine meslek hayatlarında başarılar dileyen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, "Bugün burada gençlerimizin hayatlarının önemli bir dönüm noktalarından birine tanıklık ediyoruz. Yeni bir hayatın başlangıcında birlikteyiz. Sizleri kutluyorum, yeni hayatınızda başarılar diliyorum. Size her zaman destek olan ailelerinize teşekkür ediyoruz. Bizi eğiten ve bilgilerini bize aktaran öğretmenlerimize de çok teşekkür ediyoruz. Sevgili mezunlar, sizlerle gurur duyuyoruz. Kendinize güvenin, aldığınız eğitimin ne kadar önemli olduğunu gün geçtikçe göreceksiniz. Bu eğitim, sizlerin hayat boyu beraberinizde taşıyacağınız bir değer olacak. Milletinize ve ülkenize olan bağlılığınızı her zaman koruyun. Her birinizin ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak bireyler olacağına inancım tamdır. En büyük başarılar en zor zamanlarda elde edilir. Muhtaç olduğunuz kudret, damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur. Yolunuz açık, bahtınız güzel olsun." dedi.

"Öğrencilerimiz Bandırma'nın Bir Parçası Oldu"

Bandırma'nın kapılarının Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencilerine her zaman açık olduğunu belirten Dursun Mirza, "Üniversitemizin bu günlere gelmesinde emek veren herkese çok teşekkür ederim. Ben Bandırma Belediye Başkanı olarak böyle güzel bir üniversiteye sahip olduğumuz için gurur duyuyorum. Bugün burada mezun olan tüm öğrencilerimizi gönülden kutluyorum. Öğrencilerimiz Bandırma'nın bir parçası oldu. Sizler de artık birer Bandırmalısınız, gittiğiniz her yerde Bandırma'yı temsil edeceksiniz. Her zaman başımızın üzerinde yeriniz var. Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden ayrılmayın. Hepinizin yolu açık olsun, başarılar diliyorum." diye konuştu.

"Ülkemizi Güzelleştirmek İçin Çalışacağız"

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nin bölge için önemini vurgulayan Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, "Balıkesir tarihinin en genç vekili olarak sizlere söylemek istediklerim var. Öncelikle hocalarımıza verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Sevgili kardeşlerim, kimse sizden bir anda bir yere varmanızı beklemiyor. Farklılıklarımızı zenginlik haline getirerek bu bayrağın altında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşımak ve daha güzelleştirmek için çalışacağız. Abiniz olarak her zaman kapım size açık. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

"Bu Ülkeye Vefa Borcumuzu Göstermek Durumundayız"

Törenin son konuşmasını gerçekleştiren Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, "Hepinizin eğitim-öğretim hayatı üniversite eğitimi ile taçlanarak sona erdi. Ailelerinizin desteği ile bu milletin imkanlarıyla eğitiminizi tamamladınız. Şimdi hepimiz bu ülkeye vefa borcumuzu göstermek durumundayız. Hepinizin gözlerinde o heyecanı görüyorum. Öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Hepinize bundan sonraki hayatınızda sağlık, sıhhat ve milli manevi değerlerle başarılı olmanızı temenni ediyor, başarılar diliyorum." diye konuştu.

Birinciler Mezuniyet Kütüklerine İsimlerini Çaktı

Protokol konuşmalarının ardından üniversiteyi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni birincilikle bitiren İşletme Bölümü öğrencisi Jawahir Aitemran, Denizcilik Fakültesi'ni birincilikle bitiren Emirhan Arslan ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi'ni birincilikle bitiren Beyza Başaran mezuniyet kütüklerine isimlerini çaktı. Üniversite birincisi Jawahir Aitemran yaptığı konuşmada; "Tüm mezun arkadaşlarımız adına bu konuşmayı yapmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Bu başarı, bize inanan, destekleyen ve yol gösteren herkesin başarısıdır. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, kocaman bir aile ve ben bu ailenin bir üyesi olduğum için çok mutluyum." diye konuştu. Dereceye giren öğrencilere belge ve ödüllerinin takdim edilmesinin ardından öğrenciler kep atarak yeni hayatlarına ilk adımı attı. Haber: Mihriban Nur Uysun