BANÜ’YE “ENGELSİZ ÜNİVERSİTE” ÖDÜLÜ

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin 3 fakültesi “Engelsiz Üniversite Ödülleri 2024” Kapsamında Turuncu Bayrak Ödülü aldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 08:12
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 08:12
https://www.bandirmayasam.com.tr

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “Engelsiz Üniversite Ödülleri 2024” programında ödüller sahiplerini buldu. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin 3 fakültesi “Mekânda Erişilebilirlik Ödülü”ne (Turuncu Bayrak) layık görüldü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi ödül alan fakülteler oldu.

2024 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni’nde konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Yükseköğretim sisteminde farklı engel düzeylerindeki öğrenci sayısının 58 bin civarında olduğunu ve bu ödüllerin engelsiz bir ekosistem oluşturmak amacıyla verildiğini kaydetti. Mekanda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak) ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) olmak üzere üç kategoride ödüller dağıtıldı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin kazandığı ödüllerin engelli öğrencilerin üniversite yaşamına tam ve etkin katılımını teşvik ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, “Engelli öğrencilerimizin yanı sıra tüm öğrencilerimize eksiksiz bir eğitim ortamı sunmayı ve sosyal-kültürel etkinliklere daha fazla katılımlarını sağlamayı amaçlayan teşvik edici çalışmalar ve projeler geliştiriyoruz. Ödül alınması sürecinde emeği geçen ilgili personele teşekkür ediyorum. Üniversitemizin diğer fakülteleri ve birimleri için de benzer hazırlıklar devam ediyor.” dedi. /Oğulcan Bölükbaşı