ARAÇ SAHİPLERİNİN MUAYENEDE KESİLEN EK ÜCRETE TEPKİSİ BÜYÜYOR

TÜVTÜRK muayenelerinde kredi kartıyla muayene ücreti ödeyenlerin karşılaştığı ek tahsilat farkı araç sahiplerinin tepkisine neden oldu. Konya’da bir vatandaşın itirazı üzerine Tüketici Hakem Heyeti tarafından kesilen farkın iade edilmesi kararı vatandaşı umutlandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 14:17
https://www.bandirmayasam.com.tr

TÜVTÜRK tarafından verilen hizmetlerde, kredi kartı ile muayene ücreti öderken ek bir "tahsilat farkı" ödemek zorunda kalacakları gündeme geldi. Artan akaryakıt fiyatları ve yüksek muayene ücretleri dolayısıyla mali sıkıntılar yaşayan araç sahipleri, bu yeni maliyet kalemi ile bir kez daha sarsıldı.

TÜVTÜRK EK ÜCRET ALMADIKLARINI BELİRTTİ

Araç sahipleri tarafından büyük tepki toplayan bu uygulama, tartışma konusu haline geldi. Özellikle, ek ücretin yasal bir dayanağı olmadığını savunanlar, TÜVTÜRK'ün bu kararını iptal etmesi çağrısında bulundu. TÜVTÜRK ise konuya ilişkin açıklamasında, kredi kartı ile ödenen muayenelerde kendilerinin ek ücret almadıklarını belirtirken, hizmet sağlayıcı firmaların kendi politikaları doğrultusunda ek ücret alabileceğini ifade etti.

KESİLEN FARK “AYIPLI HİZMET” OLARAK NİTELENDİRİLDİ

Konya’da bir vatandaşın, araç muayene ödemesini kredi kartıyla yapmasının ardından kartından kesilen 128,18 liralık tahsilat farkına itiraz etti. Otomobilinin vize işlemi ücretini kredi kartıyla ödeyen vatandaşın başvurusunu değerlendiren Tüketici Hakem Heyeti, kredi kartına kesilen farkın iadesine karar verdi. Heyet, firmanın kredi kartına kestiği farkı 'ayıplı hizmet' olarak nitelendirdi. Firmanın yaptığı kredi kartına alınan komisyonun kanuna aykırı olduğu belirtilirken vatandaşların bu konuda bilgilenmesi ve hakkını araması söylendi. /Oğulcan Bölükbaşı