BALIKESİR’DE ANIZ YANGINLARINA KARŞI DENETİM

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından biçerdöver hasat kontrolleri ve anız yangınlarına karşı düzenli denetimler ve bilgilendirme çalışması gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2024 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2024 09:45
https://www.bandirmayasam.com.tr

Balıkesir’de Devam Eden Hasat Mesaisi Süresince Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve ilçe müdürlük personelleri tarafından çiftçilere yönelik biçerdöver ile anız yangınlarının önlenmesine yönelik denetimler ve bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirildi. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, biçerdöverlerde yangın ekipmanlarının bulundurulmasının zorunlu olduğu belirtildi. Ormana yakın bölgelerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönene kadar hasat işlemlerinin ertelenmesi gerektiği belirtildi.

“ANIZ YANGINLARINI ÖNLEMEK BİZİM ELİMİZDE”

 Ayrıca, biçerdöverlerin kesici bıçaklarının yerde bulunan taşlara sürtmesi sonucu oluşabilecek kıvılcım tehlikesine karşı biçme yüksekliğine dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Bu konuda operatörlerin daha dikkatli olması ve uygun yükseklikte biçim yapmaları istendi. Her biçerdöverin yanında mutlaka su tankeri ve yangın tüplerinin bulundurulması gerektiği de hatırlatıldı. Hasat işlemlerinin zamanlaması konusunda da önemli bir uyarı yapıldı. Hasatların akşam saat 18.00'de başlayarak sabah saat 10.00'a kadar yapılması önerildi. Anız yangınlarının önlenmesi konusunda herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği vurgulandı. Müdürlüğün açıklamasında, "Anız yangınlarını önlemek bizim elimizde" ifadesi kullanılarak, tüm üreticilerin bu konuda duyarlı olması istendi. /Haber Merkezi