BALIKESİR VALİLİĞİ’NDEN UYARI

Balıkesir Valiliği, hava sıcaklıkları artması dolayısıyla biçerdöverle hububat hasadı devam eden kırsal mahallelerde orman yangınlarının önüne geçilmesi için vatandaşlara önemli bir duyuru yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2024 11:00
https://www.bandirmayasam.com.tr

Balıkesir Valiliği resmi sosyal medya hesabından orman yangın tehlikesinin önüne geçilmesi amacıyla vatandaşlara bir duyuru yaptı. Artan hava sıcaklıkları dolayısıyla biçerdöverle hububat hasadı devam edem kırsal mahallelerde biçerdöver nedeniyle orman yangınlarının meydana geldiğini belirten Valilik şu uyarılarda bulundu;

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son tahminlere göre, ilimiz genelinde hava sıcaklıklarının yükselmesi beklenmektedir.

Orman yangınları açısından bu durum çok büyük bir risk oluşturmakta, biçerdöverle hububat hasadı devam eden kırsal mahallelerimizde maalesef biçerdöver kaynaklı yangınlar meydana gelmektedir.

Hasat esnasında yangın tehlikesini önlemek amacıyla;

Hasat devam eden mahallelerimizde hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönünceye kadar aşağıda belirtilen hususlara önemle riayet edilmesi gerekmektedir.

5 Hasatların (biçimlerin) akşam başlatılarak sabah saatlerine kadar (akşam 18.00 ile sabah 10.00 arasında) yapılması,

Biçerdöverlerde 2 adet Yangın Söndürme Tüpü ve Su Bidonları bulundurulması (Uymayanlar hakkında Adli ve idari işlem yapılacaktır.)

5 Mahallelerimizde bulunan Su Tankerlerinin traktöre takılı halde biçerdöverlerin çalıştığı bölgelerde olası yangın tehlikesine karşı hazır tutulması,

Biçim yüksekliğinin kıvılcım tehlikesi yaratmayacak şekilde (arazi yapısına göre hasat makinesi tablasının taşa çarparak kıvılcım oluşturmayacak yükseklikte) ayarlanması,

Biçerdöverle hasat devam eden mahallelerimizin, hasadın başladığını ve hangi bölgede devam ettiğini İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Orman İşletme Müdürlüğü'ne bildirmeleri, Hususlarında Azami Dikkat ve Yüksek Hassasiyet gösterilmesi önem arz etmektedir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.”

/Haber Merkezi