BANDIRMA’DA FESTİVAL COŞKUSU KUŞCENNETİ’NDE BAŞLADI

33’üncü Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali, Bandırma Kuşcenneti Milli Parkı'nda düzenlenen renkli bir açılışla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 10:32
https://www.bandirmayasam.com.tr

Bu yıl 33’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali’nin açılışı Kuşcenneti Milli Parkı’nın eşsiz doğasında yapıldı. Festival etkinliklerinin startının verildiği açılışa; CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Başkan Yardımcısı Niyazi Yeloğlu, Balıkesir Milli Parklar Şube Müdürü İlker Baldan, CHP Parti Meclis Üyesi Mehmet Tüm, CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“Kuşcenneti'ni Hem Korumak Amacıyla Bu Festivalleri Yapıyoruz”

Etkinliğin açılış konuşmasını Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza yaptı. Başkan Mirza, “Kuşcennetimiz 266 kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Kuş Gölü ve Kuşcenneti'nin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı dönemde Bandırmalılar olarak toplanarak burayı kurtarmak adına böyle bir festival yapmak istedik. Festivalimizin adına da Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali dedik. Çevre mücadelesi çok önemli... Dünya sadece insanlara ait değil bitkilerle, hayvanlarla hep birlikte yaşadığımız, koruduğumuz, geliştirdiğimiz bir yer. Dolayısıyla çevremize sahip çıkmamız gerekiyor. Toprağımıza, havamıza, suyumuza, cennetlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Biz de çevreci bir belediye olarak Kuşcenneti'ni hem korumak hem de çevre gününe dikkat çekmek amacıyla bu festivalleri yapıyoruz. Bugün burada olmaktan tekrar mutluluk duyuyoruz. Bandırmamızda bunu devam ettirmek istiyoruz." dedi.

“Bulunduğumuz Coğrafya Çok Kıymetli, Çok Değerli”

Böyle anlamlı bir festival gerçekleştirdikleri için Başkan Mirza’yı tebrik eden Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Bu dünyanın değerini, çevre mücadelesinin hayat mücadelesiyle, yaşam mücadelesiyle aynı olduğunu umarım herkes anlar. Özellikle hem ülkeyi yönetenler hem de dünyayı yönetenler anlarlar. Maalesef hala dünya hızla kirlenmeye ve çevremiz yok olmaya devam ediyor. Bu festivalin 33'üncü yıldönümü de önemli. Türkiye'de çeşitli festivallerin iptal edildiği bir dönemde bu festivallerin olması, çevreye duyarlı arttırması ve bu bir yörenin Türkiye tarafından tanınması, sağlanması önemli." dedi.

Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, “Bandırma Kuşcenneti Festivali güzel bir program, yıllardan beri bu programa katılıyoruz. Yıllar boyunca devam etmesini de temenni ediyoruz. Kuşcenneti’nin, gölümüzün, kuşlarımızın, coğrafyamızın değerini bilmeliyiz. Gerçekten Türkiye'nin birçok bölgesine baktığımızda bulunduğumuz coğrafya çok kıymetli, çok değerli. Yıllarca da bu coğrafyanın korunması için mücadele ettik el platformdan. Bu bölge sanayi tesislerine kurban edilmesi gibi risklerle hep karşı karşıya geldi. Bununla ilgili mücadelemizde tabii başarılı olmak için sadece yerel iktidar yetmiyor. Genel iktidarda da söz sahibi olmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü Temsilcisi Balıkesir Milli Parklar Şube Müdürü İlker Baldan'a festivali temsil eden plaket takdim etti. Program Gypsy Trio grubunun müzik dinletisi ile son buldu. /Mihriban Nur Uysun