9-24 Mart 2019 tarihleri arasında açık kalacak 7 Bölge 7 Renk Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Festivali’ne vatandaşlarca büyük ilgi gösteriliyor. Bandırma’da 10 gün boyunca açık kalacak Festivalde birçok etkinlikte yer alıyor.
Türkiye’nin 61 iline ait yerel lezzetlerin sunulduğu festival, açıldığı günden itibaren vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Bandırma Adnan Menderes Bulvarı eski Tekel Alanı’na kurulan stantlarda, Kayseri pastırmasından sucuğuna, İzmit pişmaniyesinden Hatay künefesine, Tokat pekmezinden reçel çeşitlerine, Erzincan, Kars peynirinden, Trabzon ekmeğine kadar doğal lezzetleri bulmak son derece mümkün.
Festival nedeniyle ürün fiyatlarının normalin altında satılması vatandaşlara bu yönde cazip hale geliyor. Türkiye’nin en iyi ve en meşhur pastırma ve sucuğuna sahip Kayseri ürünlerinin satışa sunulduğu standa ayrıca Kayseri mantısı, çemeni ve kavurması da vatandaşlar tarafından kapış kapış ediliyor. Kayseri ürünlerini standı sahibi Sadullah Durur, Pastırma, sucuk, mantı denince ilk akla gelen yerin Kayseri olduğunu belirterek, Bandırma’ya bu ürünlerin hepsini getirerek satışa sunduklarını söyledi. Sadullah Durur, müşterilerin isteğine göre acılı, acısız, orta acılı sucukların hepsinin de açtıkları standlarında yer aldığını belirtti. Bazı müşterilerin” Kayseri pastırmasının bu kadar lezzetli olmasının nedenini söyleyebilir misiniz” sorusuna Durur” Erciyes’in havasından kaynaklanmaktadır” diye cevap veriyor.
Bilindiği gibi, Yöresel Ürünler Festivali Bandırma’da birkaç yıl öncesinde kapılarını açıp hizmet vermeye başlamıştı. Ahmet Türkmen