BANDIRMA’NIN 400 YILLIK LEZZETİ TESCİLLENDİ

Bandırma Ticaret Odası’nın 2022 yılında tescil başvurusunu yaptığı Edincik Su Zeytinyağı, Coğrafi İşaret Belgesi’ne kavuştu.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 09:40
https://www.bandirmayasam.com.tr

Bölgesel kalkınmanın gelişimi, üreticilerin kapasitelerinin, gelirlerinin artırılması ve üyelerine yeni ticari fırsatlar yaratmak amacıyla Bandırma Ticaret Odası’nın coğrafi işaret çalışmaları sürüyor. 2022 yılında Bandırma Ticaret Odası tarafından Edincik Su Zeytinyağı’nın coğrafi işaret tescili alması için Yılmaz Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurulmuştu. Edincik Su Zeytinyağı resmen coğrafi işaret tescili alan ürünler arasında yerini aldı. Edincik Su Zeytinyağı’nın menşe adı olarak tescil edilmesi ile birlikte "Edincik Su Zeytinyağı" adı, üretim yeri ve üretim metodu koruma altına alındı.

“EDİNCİK SU ZEYTİNYAĞI HAK ETTİĞİ KATMA DEĞERİ BULDU”

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, tescili ilan edilen Edincik Su Zeytinyağı’nın coğrafi işaret tescil belgesini Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak'tan teslim aldı. 400 yıl önce İspanya’dan Türkiye’ye gelen filizlerin sadece Edincik’te yeşerdiğini belirten Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, “400 yıl önce saray sofralarında baş tacı olan ‘Edincik Su Zeytinyağı’ coğrafi işaret tesciliyle birlikte hak ettiği katma değeri buldu. Asırlık lezzet olarak adlandırılan ‘Edincik Su Zeytinyağı’ 2000 yılında EVOO İtalya, 2021 yılında İtalya, Japonya, Arjantin ve Türkiye, 2022 yılında Japonya ve Türkiye, 2023 yılında ise Londra, Berlin ve Türkiye’deki yarışmalarda altın madalya alarak uluslararası ödül sahibi olan özel bir zeytinyağıdır.” dedi.

Haber: Mihriban Nur Uysun