BANDIRMA’NIN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİNE ATÖLYELER KAZANDIRILACAK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın talimatıyla, BALMEK Bandırma Şubesi’nde, özel gereksinimli bireylere yönelik açılacak olan atölyelerde, bireylerin maddi gelir imkânı elde etmesi sağlanacağı kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 11:45
https://www.bandirmayasam.com.tr

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BALMEK) Bandırma Şubesi’nde, özel gereksinimli bireylere yönelik “Resim Kursu” açıldı. Otizmli, down sendromlu, SP’li bireyler, kemoterapi görenler ve aileleri, alanında uzman eğitmenler eşliğinde kursta, sanat terapisine katıldı. Terapistler tarafından bireylerin, ileriyle yönelik becerilerini keşfederek gelir elde edebilecekleri yeteneklerinin ortaya çıkarılması hedeflendi. Özel gereksinimli bireylerin, bilişsel ve duygusal becerilerini geliştirmesine yönelik düzenlenen kurs kapsamında, her bireyin yönelimine uygun atölyelerin açılacağı ve bu sayede gelir elde etmeleri sağlanacağı kaydedildi. Bandırma ve çevre ilçelerde de açılacağı aktarılan kurslar kapsamında proje çalışmalarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın talimatıyla atölyelerin kısa sürede hayata geçirileceği bildirildi. Bireylerin, potansiyel gelişim ve manevi huzurunu sağlamak, ailelerine maddi gelir kaynağı yaratmak amacıyla; ahşap materyaller, seramik objeler, plaket ve tespih yapımı ile ilgili atölyeler kazandırılacak. 

HAYAT BİZİM İÇİMİZDE, BİZ HAYATIN İÇİNDEYİZ”

Kursların devamlılığının özel gereksinimli bireyler için önemli olduğunu söyleyen Bandırma Engelime Renk Ver Derneği Başkanı Nercü Çalışkan, “Özellikle yaşı büyük özel bireylerin, kendi çabalarıyla bir şeyleri yapabilmeleri ve üretmeleri çok önemli. Hayatlarını evladına adamış ailelerin, annelerin çocuklarıyla beraber olup, onlarla birlikte üreten bir yapıya sahip olmaları da önem taşıyor. Bu yüzden bu proje dahilinde kursların olması, devam etmesi ve sürdürebilir olması gerekiyor. Bu imkânı sağlayarak destekleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın’a ve Güney Marmara Hizmet Binası Kurs Sorumlusu Sanat Terapisti Gülsüm Sönmez hocamıza da bu projesi için çok teşekkür ederiz. Her zaman sloganımız ’Hayat Bizim İçimizde Biz Hayatın İçindeyiz’.” dedi.

Haber: Selin Girgin