Başak Pastanesi Kalitede Fark Yaratıyor

Pasta ve Unlu Mamulleri sektöründe Bandırma’nın en önde gelen isimlerinden biri olan Başak Pastanesi 22 yıllık tecrübesi ile müşterilerine iyi ve kaliteli ürünleri sunmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bandirmayasam.com.tr

Pasta ve Unlu Mamulleri sektöründe Bandırma’nın en önde gelen isimlerinden biri olan Başak Pastanesi 22 yıllık tecrübesi ile müşterilerine iyi ve kaliteli ürünleri sunmaya devam ediyor.

 En taze, en hijyen ve en nefis ürünleri, güler yüzlü personelleri ile marka haline gelen ve kalitesinden ödün vermeyen Başak Pastanesi daha uzun yıllar bu sektörde müşterilerine hizmet vermeye kararlı.

Aslen Rizeli olan ve 19 yıldır Bandırma’da Başak Pastanesinde çalışan satış sorumlusu Barış Tuman’a sorduk.

En çok satılan ürünleriniz arasında hangileri var?

Şöyle demek gerekir’ satamadığınız ürün’ diye sormanız gerekirdi. Ama en çok satılan ürünlerimiz arasında yaş pastamız, poğaçalarımız, baklava çeşitlerimiz tabi ki ön safhada. Ekmek konusunda biraz zayıfız diye biliriz, bu da çeşitlerimizin çok farklı olması ve dışarıya ekmek vermememizdendir. Ekmek satışımız var tabiî ki de. İşyerimiz yerleşim alanı içinde olmadığı için genelde esnafların aldığı ekmeklerle oluyor, bu yüzden ekmekte biraz zayıfız. Diğer ürünlerde da satılmayan bir şeyimiz yok Allah ‘a şükür.

 Başak Pastanesi kaç yıllık bir kuruluş?

1995 sonundan beri Bandırma’ya hizmet vermekteyiz. Her geçen gün kalitemizi artırarak Bandırma’ya hizmet vermeye devam etmekteyiz. 21.yılımızı engin tecrübe ve taze ürün satışımızla bitirip 22 yıla giriyoruz.

Karadeniz’den gelip de burada bir işletme açmak, kendini kanıtlamak, piyasaya girmek oldukça zor olsa gerek ama sanıyorum bu leziz ve hijyen koşullarda yaptığınız üretimlere bağlımıdır? 

Tabi ki benim işverenlerim, patronlarım diyeyim yaklaşık 80-90 senedir aile mesleği olarak bu güne kadar hiçbir şekilde müşterimiz mamulümüzden zarar görmemiştir, çünkü çekirdekten bu iş için yetişme bir aile olduğumuzdan. Yıllardır pastacılık sektörü, fırıncılık sektörü ve tabi ki her şeyin püf noktasını bildikleri için bu kalitemiz bu şekilde devam etmektedir her geçen gün artarak.

Doğum günü pastalarında en çok neler tercih ediliyor?

Çikolatalı, muzlu, krokanlı, muzlu krokanlı , karışık meyveli özellikle çok hafif olduğunu söylüyorlar, vişne, çikolata, kara orman modeli en çok tercih edilen ürünlerimiz.

 Çok fazla gıda boyası olan ürünleri tavsiye ediyor musunuz?

Tavsiye etmiyoruz, biz Yüz de yüz doğal olan ürünleri tavsiye ediyoruz, tabi yapmıyor musunuz derseniz yapıyoruz elbette, müşteri istiyorsa biz yapmak zorundayız. Bizim sorumluluğumuz sağlıklı ürün sunmak.  Nede olsa Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı izin veriyor, izniyle üretiliyor ama ne yazık ki sonuçta bu yinede kimyasal. Genelde Yüz de yüz katkısız ürünleri tercih ediyoruz, soslarımız özellikle kendi yaptığımız çikolatadan yapılma soslardır.

Yaş pastanın vitrinde ömrü ne kadardır?

Bizim vitrinde günlük olarak satılır ama en fazla akşamki ertesi gün satılabilir. Fakat buzdolabına koyduğunuz zaman ev de 2 gün, 3 güne kadar hiçbir şey olmayacaktır. 3 günden sonra dolabın açılıp kapanmasına soğukluk derecesine her şeye bağlı olarak değişebilir.

Tuzlu çeşitlerimiz arasında neler var?

Tuzlu çeşitlerimiz arasında kuru pasta, minik poğaçalarımız, kanepe çeşitlerimiz, özel kanepelerimiz, ıspanaklı böreklerimiz, patatesli gül böreğimiz, tereyağlı kahvemiz, baharatlı çubuklarımız, yeni kattığımız ürünlerimiz,  çavdarlı, mısırlı çay kurabiyeleri ağızda dağılan ürünlerimiz mevcut. Su böreği de yapıyoruz, saat 2 ye kadar günde sürekli olarak çıkıyor, 2 den sonra da sipariş üzerine yapılıyor.

Bayramlar da çok baklava siparişi yoğun oluyor, son zamanlarda yaklaşık bin tepsiye yakın var.  150- 200 tepsi sipariş oluyor, geri kalanı tezgahta satılıyor.

Şeker hastaları için bir ürün yapmayı düşünüyor musunuz?

İçine sakarin kullanmakla pekmez, bal ile şeker hastalarına şekersiz bir ürün vermezsiniz o ürünün doktor tarafından kontrol edilmesi gerekir, tahlilleri yapılması gerekiyor. Bunun içindeki unun da, susamın da vb. şeylerin uygun olması gerekiyor. Normal şekerlerin sakarin kullanıp veya pekmez ile tatlandırmak uygun değildir. Nitekim, pekmezin içinde şeker oranı olabilir o yüzden doktor onayı gerekiyor şeker hastalarına bu ürün uygundur diye bir iddiada bulunamayız ve kontrolsüz de yapamayız.

Peki, insanlar Başak Pastanesi’ne neden gelsin ve niye tercih etsinler?

Başak Pastanesini hayatlarını tatlandırdığı için tercih edebilirler. Bizlerin güler yüzle onları daima karşıladığımız. insanlara her şeyin doğalını tavsiye ettiğimiz için Başak Pastanesini tercih edebilirler.