BAŞARAN’IN MEZARINA KARANFİLLER BIRAKILDI

Bandırmalı Yazar Pakize Başaran ölümünün birinci yıldönümünde mezarı başında düzenlenen tören ile anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 09:00
https://www.bandirmayasam.com.tr

12 Haziran 2023 yılında 103 yaşında hayatını kaybeden Bandırmalı Yazar Pakize Başaran için ölümünün yıldönümünde anma töreni gerçekleştirildi. Bandırma Şehir Mezarlığı'ndaki mezarı başında düzenlenen törenle anılan Pakize Başaran'ın sevenleri törende bir araya geldi.

Törene katılanlar arasında; Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Belediye Başkan Yardımcıları Niyazi Yeloğlu ve Cemal Adıgüzel, Pakize Başaran'ın kızı Sinema Oyuncusu Meriç Başaran, torunları Pelin Onat ve Arda Erçin, Belediye Meclis Üyeleri Elif Didem Çidem ve Bilgen Süngü, CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Filiz Özdemir ve vatandaşlar katıldı.

“PAKİZE BAŞARAN, HEPİMİZ İÇİN ÇOK KIYMETLİYDİ”

Pakize Başaran'ın ruhuna dualar edildi. Başaran hakkında konuşan Belediye Başkanı Dursun Mirza, "Pakize Başaran, çok özel bir insandı. 100 yılı aşkın süren yaşamını bu ülkeye çok şey katarak tüketmiş, yazıları, romanlarıyla edebiyatımıza ve yetiştirdiği çocuklar ile de ülkemize önemli isimler, eserler kazandırmış bir insandır. Beni her zaman arar sorardı, ayrı bir bağımız vardı. Pakize Başaran, hepimiz için çok kıymetliydi. Pakize Başaran’ı ve oğlu kıymetli dostum Tunç Başaran’ı unutmamamız gerekiyor. Onların bıraktığı eserleri yeni nesillere ulaştırmamız gerekiyor. Bize kattıkları için ben bir belediye başkanı olarak teşekkür ediyorum." dedi.

“PAKİZE BAŞARAN ÖLÜMSÜZLERİN ARASINA KATILDI”

Pakize Başaran'ın kızı Sinema Oyuncusu Meriç Başaran, "Pakize Başaran ölümsüzlerin arasına katıldı. Bugün buraya gelen ve bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim. Ben ruhların ölümsüz olduğuna inananlardanım. Ben hala onunla beraber yaşıyorum ve onu hep yanımda hissediyorum. O bizim şuanda ağlamamızı hiç istemezdi. Annem Bandırma'nın ve edebiyatın gülen yüzüydü." diye konuştu. Pakize Başaran ile ilgili güzel anıların paylaşılmasının ardından mezarına karanfiller bırakıldı. Program sonunda anma törenine katılanlara ikram dağıtıldı.

Haber: Mihriban Nur Uysun