ÇEŞMELERDEN ÇAMUR AKIYOR, VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Erdek Ocaklar Mahallesi’nde çeşmelerden çamurlu su akması, vatandaşları zor durumda bıraktı. Temiz suya ulaşmak için çaba sarf eden mahalle sakinleri, yetkililerden yardım talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 16:00
https://www.bandirmayasam.com.tr

21 Ekim akşam saatlerinden itibaren Ocaklar Mahallesi, özellikle Osman Kaptan Sokak başta olmak üzere bazı sokaklarda yaşanan bir arıza nedeniyle çeşmelerden çamurlu su akmaya başladı. Bu durumdan mağdur olan vatandaşlar, musluklarını yarım saat boyunca açık bırakarak çamurlu suyun akmasını sağladı ve sonunda temiz suya ulaştılar. Ancak önceki yıllarda da aynı sorunu yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri, bu sorunun bir türlü çözülemediğine dikkat çekti.

Gelen çamurlu suyun nedeninin ne olduğu ise henüz belirlenemezken, vatandaşlar suyun zaman zaman bulanık aktığını ve bir süre sonra normale döndüğünü kaydetti.

Mağduriyetini dile getiren bir vatandaş, “Akşam saatlerinde çeşmelerden koyu çamur akmaya başladı. Su saatlerinin içi bile çamurla doldu. Saatleri sökerek çamuru akıtmaya çalıştık. Elimizi, yüzümüzü bile yıkayamadık. Bölgede yapılan bir çalışma ya da başka bir sebep olup olmadığını bilmiyoruz. Şu anda duş bile alamıyoruz. Yetkililerden bu soruna acil bir çözüm bekliyoruz.” şeklinde konuştu. 

Haber: Oğulcan Bölükbaşı Foto: Mihriban Nur Uysun