CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN, Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde görev yapan iki uzman tıbbi onkoloji hekiminden birinin istifa etmesi sonucu, Balıkesir ilinde tedavileri devam eden yüzlerce kanser hastasının mağdur edilmesi üzerine, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA tarafından yanıtlanması için TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.
Tıbbi onkoloji hekim sayısının yetersizliğine ve bu sebeple Balıkesir’de bulunan kanser hastalarının çevre illerdeki hastanelere gitmek zorunda kaldıklarına değinen Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret ŞAHİN; ‘’ Onkoloji hastalarının daha nitelikli hizmet alabilmeleri için Balıkesir ilinde tam teşekküllü bir onkoloji hastanesine ihtiyaç var. Bizde ilgili bakanlığa hemşerilerimizin yaşadığı sıkıntılardan yola çıkarak Balıkesir’e bir Onkoloji Hastanesi için çalışmalarının olup olmadığını sorduk.’’ dedi.
2014 yılında Balıkesir Tabip Odası Başkanı olarak görev yaparken, 5 yıl önce Balıkesir’in onkoloji hastanesine ihtiyacı olduğu tespitinin bugün daha da iyi anlaşıldığını vurgulayan CHP Milletvekili Dr. Fikret ŞAHİN zaman kaybetmeden kanser hastalarının daha iyi hizmet alması için öncelikle Balıkesir’e tıbbı onkoloji uzmanlarının atanması ve sonrasında da onkoloji hastanesi yapılması için çalışmaların başlatılması gerektiğini ifade etti. Türkiye’de ve Balıkesir’de kanser vakalarının arttığını vurgulayan ŞAHİN, öncelikle neden kanser vakalarının arttığının bilimsel olarak incelenmesi ve gerekli koruyucu hekimlik uygulamalarının yapılmasını sonrasında hastaların yoğun olduğu bölgelere onkoloji hastanelerinin kurulmasının uygun olacağını çünkü onkoloji hastalarına özel bir tedavi gerektiğini söyledi. Haliyle Balıkesir ilimizin de bir Onkoloji Hastanesine acilen ihtiyacı olduğunu belirtti.
Yeterli Doktor Ve Sağlık Tesisi Bulunmuyor!
Bugün gelinen noktada sağlık hizmetinin şehir hastanelerine sıkıştırılmak istendiğini hatırlatan Milletvekili ŞAHİN; ‘’ Hekimlerimiz bu hastanelerde çalışmak istemiyor. İşte bir örneğini onkoloji bölümünden istifa eden bir hekimimiz ile açıkça görüyoruz. Şehrimizde yüzlerce kanser hastamız var. Fakat yeterli doktor ve sağlık tesisi bulunmuyor.’’ ifadelerini kullandı.
Milletvekili Şahin’in sorduğu diğer sorular ise şu şekilde;
Her yıl artış gösteren kanser vakalarıyla ilgili olarak Bakanlığınızın Balıkesir iline ait kanser vakaları hakkındaki istatistiki verileri nelerdir? Balıkesir ilinde halen kanser tedavisi gören hasta sayısı nedir? Ayrıca Balıkesir’de son 10 yılda kanserden dolayı yaşamını kaybeden hasta sayılarının yıllara göre dağılımı nedir? Bakanlığınızın onkoloji vakalarının artış sebeplerine yönelik epidemiyolojik ve bu vakaların azaltılması konusunda koruyucu hekimlik çerçevesinde bir çalışması var mıdır? Bakanlığınızda Ülkemize ve Balıkesir iline ait kanser vakalarının dağılımını gösteren bir kanser haritası var mıdır?/Haber Merkezi