Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğdubay, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde düzenlenen “Türk Mutfağı Yaz Okulu’na” konuşmacı olarak katıldı. Türkiye’nin mutfak zenginliğinin daha geniş kitlelere tanıtılması amacıyla yapılan etkinlikte, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Doğdubay, katılımcıları Türk mutfağında zeytin, zeytinyağı ve sebzelerin kullanımı ile Türk mutfağında Akdeniz diyeti hakkında bilgilendirdi. Bulundukları ülkelerde gastronomi dalında Türkçe eğitim gören ve profesyonel olarak mutfak sektöründe çalışan gençlere detaylı olarak Türk mutfağını anlatan Doğdubay, Akdeniz diyetinin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini de paylaştı. Zeytin, zeytinyağı ve sebzelerin kullanımından bahseden Doğdubay, Türk mutfağının benzersiz lezzetlerini paylaştı. /Haber Merkezi