ERDEK KAPIDAĞ DA ÇEVRE FELAKETİ

Erdek'in Kapıdağ Yarımadası’nda Karşıyaka kırsalına yakın deniz fenerinin çevresi insan atıklarıyla dolup taşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 13:50
https://www.bandirmayasam.com.tr

Bandırma'dan Kapıdağ Yarımadası’na çevre yürüyüşü yapan aktivistler, doğa gezisi kapsamında düzenledikleri yürüyüşlerde çevre kirliliğiyle karşılaştılar. Son yürüyüşlerinde dağ misafirlerinin çevreye atılan çöpler karşısındaki şaşkınlıklarını gizleyemedi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dahilinde gerçekleştirilen doğa yürüyüşünde çekilen fotoğraflar, çevreye duyarlığı arttırmak için dikkat çekici bir rol oynuyor.

Çevre aktivisti Münevver Bülbül, doğada yürüyüş yaptığı esnada karşılaştığı manzara karşısında hayrete düştü.

Münevver Bülbül, böylesine güzel bir yerin bu şekilde kirletilmesinin içler acısı olduğunu belirtti. İnsanların bu duyarsızlığı kahredici. Her türlü hafriyat, çöp ve atıkların gelişigüzel Fener Yoluna döküldüğünü söyledi.

Kapıdağ Yarımadası, Karşıyaka Köyüne yakın fener, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'ne istinaden, bu kadar duyarsızlığın olmaması gerektiğini vurgulayan Münevver Bülbül, çekyatlar, çekmeceler, poşetler, elbiseler, başörtüler, iç çamaşırları gibi çeşitli eşyaların bulunduğunu belirtti. Her yerin çöp içerisinde olduğunu ve bir kısmının kayalıklardan aşağıya atıldığını ekledi." /Serhat Barış