ERİKLİ KIRSALINDA EL EMEĞİ SERGİSİ

Bandırma Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Erikli Mahallesi'nde açılan, usta öğretici Berra Karabulut önderliğinde 30 kursiyerin hazırladığı 'El Sanatları' kursunun yıl sonu sergisi gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 08:00
https://www.bandirmayasam.com.tr

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne bağlı olarak açılan Erikli Mahallesi kurs merkezi kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Serginin açılışına Bandırma Belediye Başkan Vekili Sami Türkmen, Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Türkiye Muhtarlar Derneği Bandırma Temsilcisi Hüseyin Kocabıyık, Meclis Üyesi Vedat Demir, Bandırma Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Özdemir ve mahalle sakinleri katılım sağladı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından halk oyunlarıyla devam etti. Daha sonra kursiyerlere sertifikaları verildi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Özdemir yaptığı konuşmada, "2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 3 Haziran tarihinde başladı ve Bandırma Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzce son sergimizi Erikli Mahallesi'nde açtık. Hayat Boyu Öğrenme, insanın hayatı boyunca bir şeyler öğrenip ailesine, ekonomisine, kültürel değerlerimize, unutulmaya yüz tutmuş değerlere sahip çıkmak. Kurum olarak da nesilden nesile ve gelecekte aile ekonomilerine katkıda bulunmaları için kurslarımızı açmaktayız. Kurum olarak, öğrenen topluma dönüşüm sürecinde beşikten mezara kadar rehberlik hizmeti sunan; bireyin bilgi, şuur ve yetkinliklerini geliştirerek insanlığın kalkınmasında sorumluluk almasını destekleyen; belgelendirilebilen, izlenebilen kaliteli eğitimler sunan, hayata mutlu bireyler hazırlamak için her zaman, her yerde, herkese eğitim ilkeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

Ayrıca, 2023-2024 eğitim öğretim yılı başından bu yana 36 alanda 189 farklı programda toplam 24 bin kursiyere eğitim verildiğini belirtti. Bu kapsamda; kadın ve erkeklere yönelik açılan kurslarda toplam 24 bin kursiyere, sosyal ve kültürel alanda açılan 705 kursta 17 bin 402 kursiyere, mesleki ve teknik alanda açılan 232 kursta 6 bin 187 kursiyere ve 58 okuma yazma kursunda ise 411 kursiyere eğitim verilmiştir. Özdemir, kursların başarısında emeği geçen öğretmenler, usta öğreticiler ve kurum çalışanlarına teşekkür etti ve tüm kursiyerleri tebrik etti.

Konuşmanın ardından, kursiyerler tarafından yapılan çalışmaların yer aldığı yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı. Açılışla birlikte gelen protokol ve konuklar, Erikli Mahallesi'nde 30 kursiyerin hazırladığı el emekleri sergiyi gezerek bilgi aldılar. Ardından aşure ikramı yapıldı.

Kadın emekçilerden Fatma Taşkın ve Emine İnce'nin ortak açtığı hamur işleri ve yemekleri işyerinde, sergiye özel yapılan aşure katılımcılara sunuldu. Fatma Taşkın, "Bandırma'da hamur işi ev yemeği ismiyle bölgemizde hizmet veriyoruz. Aynı zamanda da kendi köyüm olan Erikli Mahallesi'nde emekçi kadınlarımızın yıl boyunca yapmış oldukları el emeklerin sergilendiği etkinlikte aşure yaparak katılımcılara bu güzel lezzeti tattırmak istedik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi. /Serhat Barış