Derneğin kapanışıyla birlikte Bandırma ve çevresindeki çevre sorunlarına karşı duyarlılığın azalması dikkat çekiyor.
Sosyal medyada çevre kirliliği ile ilgili sıkıntıların yoğun bir şekilde gündeme geldiği bu dönemde, çevreye duyarlılık gösteren örgütlerin eksikliği hissediliyor. GÜMÇED’in kapanışı sonrası çevreye duyarlılık gösteren kimsenin kalmadığı belirtilirken, Bandırma’da çevre sorunlarının büyüdüğü ifade ediliyor. Dernek yetkilileri, GÜMÇED’in faaliyet gösterdiği dönemde çevreye ilişkin pek çok eylem ve etkinlikte yer aldıklarını, çevresel etki değerlendirme (ÇED) toplantılarına katılarak önemli başarılara imza attıklarını dile getirdi.
GÜMÇED’in kapanışıyla birlikte Bandırma’da çevresel sorunların daha da belirgin hale geldiğini belirten Gültekin Mutlu, örgütlü çalışmanın önemine vurgu yaptı. Mutlu “Bir derneğin olmaması, insanların bir araya gelerek ortak bir tavır almasını engelliyor. Bu durum Bandırma’yı çevre duyarlılığı açısından atıl durumda bırakıyor. İnsanlar bireysel tepkiler gösterse de örgütlü bir hareketin gücü ve etkisi çok daha fazla olurdu” ifadelerini kullandı.
Mutlu, GÜMÇED’in kapanışından önce çevreye duyarlılık konusunda birçok başarıya imza atıldığını, ancak bugün Bandırma’da bir derneğin yokluğunun çevresel sorunlarla mücadelede büyük bir boşluk oluşturduğunu belirtti. Eleştirilerle karşılaştıkları dönemlerde bile birçok eylem ve etkinlik düzenlediklerini dile getiren Mutlu, "Bugün bizi eleştiren insanların, çevreye duyarlı olduklarını iddia edenlerin bir araya gelip örgütlü bir şekilde çalışmaları gerekiyor. Bandırma’nın böyle bir derneğe ve örgütlü bir çevre hareketine ihtiyacı var" dedi.
Haber: Serhat Barış