Hem Okul Hem Güzellik Merkezi

Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Güzellik Ve Saç Bakımı Hizmetleri Bölümü Öğrencileri Okulda Hem Eğitim Alıyor Hemde Verdikleri Hizmet Karşılığında Okulun Döner Sermayesine Para Kazandırıyor. 

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bandirmayasam.com.tr

Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Güzellik Ve Saç Bakımı Hizmetleri Bölümü Öğrencileri Okulda Hem Eğitim Alıyor Hemde Verdikleri Hizmet Karşılığında Okulun Döner Sermayesine Para Kazandırıyor. 

Bandırma Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri Bölümü’nde okuyan öğrenciler, okulda bir yandan eğitim alırken diğer taraftan döner sermaye sistemiyle "güzellik ve saç bakım merkezi" gibi hizmet veren atölyede çalışarak hem okulun döner sermayesine katkı sağlıyor hemde kendi harçlıklarını çıkarıyorlar.

Okuldan mezun olunca iş yeri açma belgesi alma hakkını elde edecek öğrenciler, ders saatlerinde, okuldaki atölyede saç, cilt ve tırnak bakımı, saç kesimi ve tasarımı alanlarında uygulamalı eğitim görüyor.

Konu hakkında bilgi veren okulun öğretmenlerinden Cilt Bakım Eğitmeni Çisem Taşkın '' Burada öğrencilerimize bu mesleği öğretip, daha sonrasında okul ortamında da uygulamalarına fırsat sağlayıp buradan kendilerine ait bir iş yeri açma belgesi ile güzellik uzmanı olarak mezun olmasını sağlıyoruz. 12. sınıfta öğrenciler haftanın 3 günü işletmelere staj için çıkıyorlar ve birebir uygulama imkanı buluyorlar. Burada dışarıdan aldığımız müşterilerimize hizmet veriyoruz öğrencilerimizde burada staj yapmış oluyor. Müşterilerimizden aldığımız ücretler ile kullandığımız ürünlerin ücretlerini ve buradaki stajyerlerimizin ücretlerini ödüyoruz. Kalan paramızla da atölyemizde kullandığımız malzemeleri temin ediyoruz'' ifadeleriyle adeta bir güzellik merkezine dönüşen güzellik ve saç bakımı hizmetleri bölümünün, amacına ve  okulun döner sermayesine olan katkısına değindi. 

CİLT BAKIMI NASIL YAPILIYOR ?

Bölümde uygulanan kapsamlı bir cilt bakımının püf noktalarını tüm detaylarıyla paylaşan Taşkın '' Cilde sürülen herhangi bir makyaj malzemezi varsa bunları temizlememiz gerekiyor. Bunları temizledikten sonra cildi her türlü uygulamaya açmış oluyoruz. Kişisel hijyene dikkat edilmesi gerekiyor. Kullanılan tüm malzemeler kullan-at biçiminde müşteriye özel olmalı. Ciltteki kan dolaşımını hızlandırmak için özellikle yüzdeki kas dokusuna hafif dokunuşlar yaparak kan dolaşımı hızlandırılıyor. Ciltte kalan bütün ölü deri ve dokular peeling kremi ve fırçası bulunan cihaz yardımıyla cilt yüzeyinden atılıyor. Aynı zamanda bu işlem sırasında derinin altındaki kan akışı da hızlanıyor. Böylece hücre yenilenmesi de sağlanıyor. Peeling işleminden kalan tüm artık ürünleri su ve sünger yardımıyla temizliyoruz. Daha sonra buhar işlemini uyguluyoruz ve buharla birlikte gözenekler açılıyor. Kuru bir ciltte 30 dakika boyu buhar işlemi uygulanıyor yağlı,nemli bir ciltte 20 dakika buhar işlemi yapılıyor. Gözenekler açıldıktan sonra komedon aleti dediğimiz aletin iğneli tarafıyla siyah noktalara dokunuşlar yapıyoruz. Hafif bir baskı ile siyah noktaları alıyoruz böylece ciltteki siyah noktalar temizlenmiş oluyor. ''  sözleriyle  uygulanan cilt bakımının aşamalarına anlattı. 

 

CİLT BAKIMI İLE BİRLİKTE KUAFÖRLÜK VE EL AYAK BAKIMI

 

Cilt bakımı ile birlikte kısmen kuaförlük ve el-ayak bakımı eğitimi verdiklerini de ifade eden Taşkın '' Cilt bakımı öğrencileri olmalarına rağmen atölyemizde az da olsa kuaförlüğü de öğretiyoruz. Fön yapmayı, saç ayırmayı, saç yıkamayı, saç örmeyi biliyorlar. Şu an sadece cilt bakımı dalımız var ama öğrencilerimiz istediği takdirde 10.sınıfın bitiminde saç bakımı, cilt bakımı, masaj ve vücut bakımı olarak dallarımız var. Öğrencilerimiz isterlerse bu bölümleri seçebiliyorlar. Öğrencilerimiz cilt bakımı yanında dışarıda aktif olarak çalışabilmeleri için kesim ve boya dışında diğer kuaförlük eğitimlerini burada alabiliyorlar. Ve öğrencilerimize bunların yanında el-ayak bakımını da öğretiyoruz. Tırnak şekillerine göre tırnaklara nasıl şekil verilmesi gerektiğini, tırnağın etrafı nasıl kesilmeli, saç, deri, tırnak hastalıkları nedir? bunları öğreniyorlar. Hastalıklı bir cilt geldiğinde uygulama yapıp yapamayacaklarına karar veriyorlar. Uygulama yapamayacakları hastalıklı ciltleri dermatologlara yönlendiriyorlar. Kısacası saç ve deri hastalıklarını biliyorlar. Doktor gibi teşhis koyamıyoruz ama müşterilerimize doktora görünmenizde fayda var uyarısını yapabiliyoruz. '' diyen Cilt Bakım Eğitmeni Çisem Taşkın güzellik ve saç bakımı hizmetleri bölümünde sadece cilt bakımı değil bir güzellik merkezinde olması gereken bütün uygulamaların eğitiminin verildiğini söyledi.

Levent Karaçay / Kadir Yüksel