KAN BAĞIŞI HAYATA BAĞLIYOR

Türk Kızılayı Bandırma Şubesi tarafından "Birbirimize Candan Bağlıyız Bandırma" sloganıyla kan bağışı seferberliği başlatılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 17:15
https://www.bandirmayasam.com.tr

Kan bağışı, ihtiyacı olan kişilere hayat kurtaran bir umut olurken Kızılay, kan stoklarının sürekli dolu olması için çaba gösteriyor. Kızılay, 18-65 yaş arası sağlıklı bireylere kan bağışı yapma çağrısında bulundu.

Kan, trafik kazası, ameliyat ya da hastalık gibi durumlar için sürekli bir ihtiyaç ve tek kaynağı da insandır. Bir ünite kan bağışı, üç hayat kurtarabilme potansiyeline sahiptir. Kızılay kan toplama aracı, 26 Haziran 2024 tarihinde Bandırma Cumhuriyet Meydanı'nda olacak. Araç, saat 14:00'ten 21:00'e kadar kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşların hizmetinde olacak. Kızılay yetkilileri tarafından kurulan kan bağışı stantlarında öncelikle kan bağışı formları doldurulacak, bağışçıların kan testleri ve tansiyon ölçümleri yapılacak. Ardından, işlemleri tamamlanan bağışçılar kan verme noktalarına geçerek kan bağışında bulunabilecekler.

Türk Kızılay Bandırma Şube Başkanı Halil Özümit, "26 Haziran Çarşamba günü saat 14:00'te başlayıp 21:00'e kadar sürecek olan büyük kan bağışı etkinliğimize, büyük bir teşekkürü hak eden sessiz kahramanlarımızı tekrar kan bağışına davet ediyoruz. Kan, acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Bandırma’da, Kızılay Kan Toplama Merkezince günlük ortalama 70-80 ünite kan topluyoruz. Bu tür kampanyalarla birlikte bu sayı 150'lere kadar çıkıyor. Ne kadar çok kan bağışı yapılabilirse, ihtiyaç sahipleri kana o kadar hızlı ulaşacaktır. Acil kana ihtiyaç duymamak için sürekli kan bağışı alıyoruz" dedi. /Serhat Barış