Recep Gençer MTAL. Kariyer Günleri Sona Erdi

            Edincik Recep Gençer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen kariyer günlerinde; yönetici ve akademisyen olarak iş hayatında yerini almış mezun öğrenciler, bölgemiz işletmelerinin görevlileri öğrenciler ile bir araya geldiler. Öğrenim ve iş hayatının planlanması, beklentiler, hayal kırıklıkları, profesyonel iş hayatının zorlukları, başarıya giden hikayelerin paylaşıldığı buluşmalara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bandirmayasam.com.tr

            Edincik Recep Gençer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen kariyer günlerinde; yönetici ve akademisyen olarak iş hayatında yerini almış mezun öğrenciler, bölgemiz işletmelerinin görevlileri öğrenciler ile bir araya geldiler. Öğrenim ve iş hayatının planlanması, beklentiler, hayal kırıklıkları, profesyonel iş hayatının zorlukları, başarıya giden hikayelerin paylaşıldığı buluşmalara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

            Okul Müdürü Levent Barbaros, Mesleki ve Teknik Eğitimin geliştirilmesi adına yoğun bir çaba harcadıklarını, öğrencilerin akademik bilgilerle donatılırken, kişisel gelişimlerinin de sağlanmasının, hayata dair özgüvenlerinin geliştirilmesinin önemini belirtti. Aynı sıralarda eğitim görerek bugün kariyerlerinde önemli yerlere gelmiş kişilerin öğrenciler için etkili rol model oluşturduğunu vurguladı. Değişik günlerde farklı meslek alanlarından etkinliklere katılan konuşmacılara verdikleri destek ve katılımlarından dolayı teşekkür eden Sayın Levent Barbaros, plaket ve okulda üretilen ürünlerden taktim etti.

            Konuşmacılar özetle şunları ifade ettiler:

            İbrahim ALDEMİR ( Bandırma Şehir Gazetesi İmtiyaz Sahibi) :

            Bakanımızın Robotla tartıştığı yıldayız… 2000 yılında Bilişim Teknolojileri Alanından mezun olduğunu, birçok insanın bilgisayarla tanışmadığı o yıllarda, o zamanın şartlarına göre ileri teknoloji sayılan bilgisayarlar ile eğitim aldıklarını, bu sayede devam ettiği yüksek öğreniminde programlama konusunda zorlanmadığını ifade etti. Üniversite eğitiminin son yılında grafik ve dizgi ağırlıklı yaptığı çalışmaların kendisini bugünlere getirdiğini söyledi. Kendilerinin basit programlarla bu ülkenin ilk bilgisayar kullanan çocukları  olduklarını, bugün bilgisayar kullanmanın yeterli olmadığını, öğrencilerin mesleklerinde kendilerini çok iyi geliştirmeleri gerektiğini, yabancı dil bilmelerinin önemli olduğunu belirti. Bilişimin geleceğin mesleği olma özelliğini koruduğunu, Endüstri 4.0’ın bilişim yazılımları ile kurgulandığını unutmamalarını istedi.

            Jülide MARANGOZ ( Teleperformance Türkiye İş Geliştirme ve Satış Müdürü):

            Hayatımın algoritmasını çıkarmayı bu okulda öğrendim…“1998 Bilişim Teknolojileri Alanı Mezunuyum. Bu sıralarda otururken programcılığın temeli olan algoritmayı, kendi hayatıma dair kullanacağımı hiç düşünmemiştim. Üniversiteyi bitirdiğimde ne yapmak istediğime odaklandım ve bu yolda yapabileceklerimi düşünerek, hayatımın algoritmasını çıkardım…Adım adım sabırla bunu uyguladım. Tasarladığım bir program ile şu an içinde bulunduğum işi yapmaya başladım. Zamanla bu program ihtiyaçlara göre geliştirildi. Bugün adını çok duyduğunuz 150 civarında büyük şirketle çalışıyoruz” dedi. Öğrencilerden hayata atıldıklarında mutlaka hedef belirlemelerini, hedefe ulaşmada doğru adımları sabırla atmanın önemli olduğunu, cesur olmaları gerektiğini belirtti.

            Dr. Öğretim Üyesi Serhat DUMAN ( Düzce Ün. Teknoloji Fak. Elektrik Elektronik Müh. Öğretim Üyesi):

            Kararlılığım beni bugünlere getirdi…“1998 yılında Elektrik Bölümünden mezun oldum. Meslek yüksek okulunu, bitirerek askerlik görevimi tamamladım. Bandırma’da bir işletmeye yaptığım iş başvurusu, tecrübemin bulunmaması nedeniyle reddedilince, eğitimime devam etmeye, beni reddedenlerin beni arayacağı düzeye ulaşmaya karar verdim. Bu olay benim kariyerimin ateşleyicisi oldu. Eski kitaplarla üniversite sınavına hazırlandım. Lisans eğitimi kazanıp, üniversiteyi 1. olarak tamamladım. Yüksek lisans ve doktora yaptım. Kararlı olmam beni bugünlere getirdi” dedi. Geçtiğimiz yıl yapmış olduğu bilimsel çalışmalara yapılan atıflardan dolayı ödül aldığını ve önümüzdeki yıl çalışmalarına yurt dışında devam edeceğini sözlerine ekledi.

            Teknoloji Fakültelerinin Mühendislik bölümleri hakkında geniş bilgiler veren  Dr. Öğr. Üyesi Serhat Duman, üretimin, uygulamanın ve akademik eğitimin birlikte sürdürüldüğü Teknoloji fakültelerinin farkındalıklarından bahsederek, mesleki ve teknik okullardan mezun olanlara sağladığı avantajları aktardı. Mezun olacakların sahip oldukları puan avantajını iyi kullanmalarını istedi.

            Okulun Atölyelerini ziyaret eden Serhat Duman, okulda birçok eğitim kurumunda bulunmayan standartların yakalanmış olduğunu, özellikle PLC, mikroişlemci ve Elektropnomatik Lab. Yapılan uygulamaların öğrenciler için büyük şans olduğunu ifade etti.

            Makine Müh. Harun KIRCIOĞLU ( Özonaran Makine Ltd. Şti.)

            Hep üretimin içinde oldum. Aynı zamanda alaylıyım… Kendi aile şirketlerinin bulunmasının ve eğitimine devam ederken mesleğini pratik olarak uygulama fırsatı yakalamasının büyük avantaj olduğunu belirten Kırcıoğlu, kendi işyeri olmasına rağmen hala işçi arkadaşlarla birlikte bedensel çalışmaya devam ettiğini ifade etti. Teorik eğitimin yanında uygulama becerisinin daha önemli olduğunu vurgulayarak, nitelikli eleman ihtiyacının her zaman bulunduğunu, kendisini yetiştirmiş, günümüz teknolojilerini kullanabilen teknisyenlerin istihdam sorunu bulunmadığını söyledi.

            Kimya Müh. Birgül DAYI ( Optima Yem San. Ltd. Şti.)

            ODTÜ. Kimya Müh. Mezunu olan Birgül Dayı, çalıştığı işyerinin üretim faaliyetleri ve kendi görev alanı içerisinde yapılan işlemler hakkında bilgilendirme yaptı. Mesleki ve Teknik Eğitimde Kimya Teknolojisi alanının İl genelinde yalnızca okulumuzda bulunmasının, bu alanda eğitim alan öğrencilerimizin analiz yapma ve uygulama becerisine sahip olarak, iş hayatına yönlenmelerinin ya da yüksek öğrenime devam etmelerinin büyük avantaj olduğunu belirtti. Bandırma’nın gelecekte muhtemel sanayi şehri olması ve organize sanayi bölgesinde Kimya alanında faaliyet gösteren işletmelere yenilerinin eklenmesinin öğrencilerin lehine olduğunu ifade etti.