TEMİZ ÇEVRE İÇİN BURHANİYE’DE EL ELE VERİLDİ

5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası dolayısıyla Burhaniye’de gerçekleştirilen Dünya Çevre Günü etkinliğinde gönüllüler tarafından atıklar toplanarak çevre temizlendi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2024 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2024 09:00
https://www.bandirmayasam.com.tr

Burhaniye’de, 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası kapsamında Dünya Çevre Günü etkinliği gerçekleştirildi. Çevre bilincinin artırılması ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmanın öneminin vurgulanması amacıyla yapılan etkinliğe; Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Burhaniye Belediyesi Başkan Vekili Tarık Erdil, Belediye Başkan Yardımcısı Tamer Midilli, Burhaniye İlçe Jandarma Komutan Vekili Asb. Kd. Başçavuş Serkan İrez, Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni, Burhaniye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İzzettin Zengin ve Bülent Akmeşe, Burhaniye Belediye Meclis Üyesi Muharrem Keskün, ilçe jandarma teşkilatı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda çevre kirliliğine karşı farkındalık yaratmak isteyen gönüllüler, Yelken Kulübü’nden Özgürlük Parkı’na kadar atık toplayarak çevreyi temizledi. Özgürlük Parkı'nda devam eden programda günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmaları Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş ve Burhaniye Belediyesi Başkan Vekili Tarık Erdil yaptı. Çevre kirliliğinin gelecek dünyası için tehlike yarattığı vurgulanarak toplumda temiz bir çevre için birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğinin altı çizildi. Ardından Türkiye Çevre Haftası dolayısıyla vatandaşların beğenisine sunulan “Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Atölyesi Sergisi”ndeki eserler incelendi. Vatandaşlar geri dönüşüm malzemelerinden yapılan ürünler hakkında bilgilendirilerek sıfır atık konusunda bilinçlendirildi. Program, Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu’nda Genel Sanat Yönetmeni Uğur Mamuk ve Gösteri Yönetmeni Ender Kurt tarafından hazırlanan "Hepimizin Bir Dünyası Var” adlı tiyatro gösterisinin çevreye karşı duyarlılık ve farkındalık yaratmak amacıyla sahnelenmesi ile sona erdi. /Haber Merkezi