TUNÇ BAŞARAN BİR KEZ DAHA BANDIRMA’DA ÖLÜMSÜZLEŞTİ

33’üncü Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında Tunç Başaran’ın hayatını anlatan “Ölümsüz Olan Sadece Sevgidir” belgeselinin gösterimi gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2024 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2024 12:01
https://www.bandirmayasam.com.tr

33’üncü Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali’nin ikinci günü birbirinde özel etkinliklere ev sahipliği yaptı. Etkinlikler kapsamında 2019 yılında hayatını kaybeden Bandırmalı ünlü Yönetmen Tunç Başaran’ın anısına çekilen ve hayatını anlatan “Ölümsüz Olan Sadece Sevgidir” belgeselinin gösterimi yapıldı. Etkinliğe; Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Belediye Meclis Üyeleri, Müzisyen Murat Pınar Özdemir, Tunç Başaran’ın kardeşi ünlü Oyuncu Meriç Başaran ve yeğeni Pelin Onat, Belgeselin yönetmenleri Zeynep Bayraktutan ve Gökhan Kasapoğlu katıldı. Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılan belgesel gösteriminin ardından belgeselin müziklerini üstlenen Murat Pınar Özdemir’in müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, “Türkiye’nin parlayan yıldızı Bandırma’mızın çok kıymetli sanatçısı ödüllü yönetmen Tunç Başaran’ın anısına yapılan “Ölümsüz Olan Sadece Sevgidir” Belgesel Gösterimi ve Murat Özdemir’in büyüleyici dinletisi ile hemşehrilerimiz ile birlikte duygu dolu anlar yaşadık. Bir uçurtmanın kuyruğuna takılıp gökyüzüne giden büyük ustayı saygı ve rahmetle anıyor, bu önemli esere katkı sunan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi. Başkan Mirza, etkinliğin sonunda belgesel ekibine ve Meriç Başaran’a festivalin simgesi plaket takdim etti. /Selin Girgin