ULUSLARARASI SAĞLIK KONGRESİ’NİN EV SAHİBİ BANÜ OLDU

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 7’nci Uluslararası 17’nci Ulusal Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi, “Sağlık Hizmetlerinde Akılcı Kullanım: Yönetsel Perspektif” temasıyla yoğun katılımla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 09:30
https://www.bandirmayasam.com.tr

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, “Sağlık Hizmetlerinde Akılcı Kullanım: Yönetsel Perspektif” temasıyla düzenlenen 7. Uluslararası 17. Ulusal Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi'ne ev sahipliği yaptı. Kongre, Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda, Rektör Prof. Dr. İsmail Boz'un katılımıyla saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Kongreye katılanlar arasında; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Eseceli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Tekümit, Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Oktay Eray, Kongre Başkanı Doç. Dr. Gökhan Aba ve çok sayıda akademisyen yer aldı. Kongrenin ilk konuşmasını gerçekleştiren Doç. Dr. Gökhan Aba, sağlık hizmetlerinin akılcı kullanımına dikkat çekti.

TOPLULUK ÜYELERİNE TEŞEKKÜR BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından, Üniversitenin Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından düzenlenen müzik dinletisi ile katılımcılara keyifli anlar yaşatıldı. Müzik programının sonunda Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, topluluk üyelerine teşekkür belgelerini takdim etti. Kongrenin ilk sunumunu “Sağlık Hizmetlerinin Akılcı Kullanımı” başlığıyla Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Kavuncubaşı gerçekleştirdi. Sunumun ardından, Prof. Dr. Kavuncubaşı’na Sağlık Eski Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın tarafından plaket ve Bandırma Vapuru maketi takdim edildi.

AKILCI KULLANIM ÜZERİNE PANELLER DÜZENLENDİ

Kongrenin ikinci oturumu, “Sağlık Hizmetlerinde Akılcı Kullanım” konulu panel ile devam etti. Panelde, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Uğurluoğlu başkanlık yaparken, Sağlık Eski Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve Türk Yoğun Bakım Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Kubilay Demirağ gibi önemli isimler sunumlarını gerçekleştirdi. Günün son oturumunda ise “Akılcı Kullanımda Uluslararası Yaklaşımlar” başlığı altında, Tayvan, Filistin, ABD ve İngiltere'den katılımcılar sunumlar yaptı. Uluslararası katılımcıların çevrim içi olarak katıldığı bu oturumda, dünya genelindeki akılcı sağlık hizmeti kullanımı üzerine tartışmalar yapıldı. Kongrenin ilk günü, Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanları Toplantısı ve ardından düzenlenen akşam yemeği ile sona erdi.

Haber: Mihriban Nur Uysun