BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İÇİN DOĞAL ÇÖZÜM: TURŞU

Bandırma’da turşuculuk yapan Esnaf Melih Yaşar, turşu tüketiminin kış aylarında ve mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 15:00
https://www.bandirmayasam.com.tr

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan turşu, sağlık açısından birçok fayda sağlıyor. Bandırma’da ailesi ile birlikte 30 yıldır turşuculuk yapan Esnaf Melih Yaşar, kış aylarında ve mevsim geçişlerinde turşu tüketildiğinde hastalıklara karşı vücut direncinin arttığını söyledi.

Müşterilerin bu lezzetten vazgeçemediklerini belirten Melih Yaşar, “Kış aylarında ve özellikle havaların dengesiz olduğu mevsim geçişi dönemlerinde sık hasta olmamak için turşu tüketmeliyiz. Turşu, içindeki probiyotik bakteriler sayesinde bağırsak sağlığını destekliyor. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için de hastalıklara karşı direnci artırıyor. C vitamini, K vitamini, demir, magnezyum ve kalsiyum gibi vitamin ve mineraller turşunun içinde bolca var. Bu vitamin ve mineraller kemik sağlığını destekler, enerji artırır ve sağlık için oldukça olumlu etkileri var” dedi.

“En Çok Karışık Turşu Tercih Ediliyor”

Turşunun düşük kalorisi ve yağ içeriğiyle ideal bir atıştırmalık olduğunu belirten Yaşar, “Lif açısından zengin olması, tokluk hissini artırabilir ve böylece kilo kontrolüne katkıda bulunabilir. Turşudaki asidik özellikler, mide asidini dengeler ve sindirim sistemini rahatlatabilir. Ancak mide rahatsızlıkları ve tansiyon sorunu olanlar doktoruna danışmadan tüketmemelidir. Turşu, içerdiği antioksidanlar sayesinde hücre onarımına yardımcı olur ve yaşlanmayı geciktirir. Barındırdığı antioksidanlar sayesinde vücudu dışarıdan kapılabilecek hastalıklardan korur. Müşterilerimiz en çok karışık turşu tercih ediyor. Turşu suyu da sevilen bir içecek olduğu için yaz aylarında bardaklarda hazır olarak satıyoruz. Tek başına değerlendirirsek en çok satılan turşu çeşitlerimiz; kornişon, havuç ve lahana oluyor.” diye konuştu. /Burcu Bayırlı