güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

2017 MECLİSİ SAKİN BAŞLADI

Bandırma Belediye Meclisi, 2017 yılının ilk toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda 16 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2017 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2017 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
2017 MECLİSİ SAKİN BAŞLADI

Bandırma Belediye Meclisi, 2017 yılının ilk toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda 16 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

2017 yılının tüm ülkeye huzur, mutluluk ve barış getirmesi dileğiyle toplantıyı açan Belediye Başkanı Dursun Mirza” Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Yaşanan terör olaylarında şehitlerimizin ardı arkası kesilmiyor. Bu durumda ne festivali ne de Camen gezisini düşünecek halimiz var ” dedi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce, hafta sonu etkisi altına girecek yağmur ve kar yağışı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Dursun Mirza,  en son İzmir’de yaşan terör olaylarını bir kez daha kınadı. Ayrıca, 2016 yılının son toplantısında Almanya Camen’e düzenlenecek olan gezinin son zamanlarda yaşanan terör olaylarından dolayı iptal olduğunu açıkladı. Toplantıya başlamadan önce aylık yapılan icraatlar sunum seklinde meclis üyelerine anlatıldı. Toplantıda 16 gündem maddesi görüşüldü.

                                            Meteoroloji tarafından uyarıldık

 2017 yılının ilk meclis toplantısında 16 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Açılış konuşmasında yaşanan terör saldırılarını kınayan Belediye Başkanı Dursun Mirza ayrıca, meteorolojiden gelen uyarı konusunda üyelere bilgi verdi. Mirza “Yaklaşık metrekareye 60-70 kilogram yağmur düşecek. Cumartesi günüde kar yağışı başlayacak. 10 santime kadar kar olacağı konusunda Meteoroloji tarafından uyarıldık. Yağışlar Çarşambaya kadar devam edecek.3 vardiya ile göreve hazırız.”dedi.

Terör konularına da değinen Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza şunları söyledi.“İkinci konuda terörü yine lanetleyerek başlamak istiyorum. Artık bundan kurtulmak istiyoruz. Bunu sürekli tekrar ediyoruz ama bir yere varamadığımızı da görüyoruz. Dolayısıyla bunun uzun bir süreçli bir yol olduğunu düşünüyoruz. Hep söylüyoruz, birlik beraberliğe ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Biliyorsunuz en son yılbaşında tek bir terörist eylem yaptı. Neredeyse hiçbir yerde can güvenliğimizin olmadığı bir noktaya geldik, buna çok üzülüyoruz. Bostancı CHP’nin teröre destek verdiğini savundu. Bunu söylerseniz doğru olmaz, bize yararı olmaz. Ondan sonrada bunun sonucu olarak Atilla Atakay cevap veriyor. Ne diyor? Memleketi 14 yıldır bölenlerin bölücülük iddiaları gülünç kaçıyor.

                     Reina Teröristinin Buradan Geçtiği Henüz Netlik Kazanmadı

Reina’daki teröristin Bandırma’da görüldü haberleri Bandırma gündemini meşgul etmekte ve gerginlik yaratmakta. Ayrıca Reina teröristi Bandırma’dan geçti diyorlar. Emniyet ekibi Barış Manço Kültür Merkezimizin kameralarını da inceledi. Caminin oradan geçen biri var ona benzediği söyleniyor ama kesinleşmiş bir şey yok” diyen Dursun Mirza” Yanlış bilgilendirme ile psikolojik olarak toplumun huzurunu kaçıran haberlerin yapılmasını doğru bulmuyorum” dedi.

                                                     Kamen gezisi iptal oldu

2016 yılının son ayında yapılan meclis toplantısında gündeme gelen Almanya Camen gezisi ile ilgili açıklama yapan Başkan Mirza “Son zamanlarda ülkemizde yaşanan terör olaylarından dolayı Almanya gezisi iptal oldu. Uzun zamandır belediye meclis üyelerimiz ile beraber aldığımız karar doğrultusunda iptal ettik.  Belediye başkanları ülkeler arası çıkış yapması için, İçişleri Bakanlığı’ndan izin alması gerekiyor ve uzun zaman alan bir durum olduğu için geziyi iptal ettik.”dedi.

Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali hakkında da açıklama yapan Başkan Mirza” Son zamanlarda yaşanan terör olaylarından dolayı böyle bir dönemde festivalin nasıl olacağı konusunda tereddütlerimiz var, konuyu enine boyuna tartışıyoruz. Konser organizasyonu olur mu yoksa salonlarda mı yaparız? Konuşup karar vereceğiz” dedi.

Toplantıda 16 gündem maddesi tek tek okunarak oya sunuldu ve oy çokluğuyla kabul edilirken, 2017 yılı Şubat ayı toplantısının 2 Şubat Perşembe günü yapılmasına karar verildi. Serhat Barış

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.