güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Yağan Kar Pazarcıları da Etkiledi

Bandırma’ya yağan yoğun kar sonrasında tezgahını açamayan pazar esnafları sıkıntı yaşadı. Bazılarının ellerinde bulunan sebze ve meyve gibi ürünler donarak ziyan oldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2017 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2017 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Yağan Kar Pazarcıları da Etkiledi

Bandırma’ya yağan yoğun kar sonrasında tezgahını açamayan pazar esnafları sıkıntı yaşadı. Bazılarının ellerinde bulunan sebze ve meyve gibi ürünler donarak ziyan oldu.

Geçtiğimiz hafta Bandırma’yı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle pazar esnafı zor anlar yaşadı ve bazı ürünleri ise donarak çöpe atıldı. Havaların mevsim normaline dönmesiyle birlikte, yapılan çalışmalar sonrasında bütün pazar yerleri temizlenerek tezgahların açılması için uygun duruma getirildi.

Cumartesi pazarından itibaren artık bütün pazarlar kendi yerlerinde açılmaya başlanacak ve mahalleliler bir hafta aradan sonra tekrardan pazarlarına kavuşmuş olacaklar.

Konu hakkında bilgi veren Bandırma Balıkçılar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ayhan Gürer soğuk havaların fiyatlara da olumsuz olarak yansıdığını belirterek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. Gürer, “30 yıldır Bandırma’da görmediğimiz bir kadar kar gördük. Tüm Bandırma ve civar kırsal mahalleli vatandaşımıza çok geçmiş olsun. 5 günlük yağan kar hayatı felç etti. Tek teselli kaynağımız can kaybının olmaması.  Bu hava şartından her kesim etkilenmiş vaziyette.  En çokta etkilenen sokaklarda ekmeğini arayan Bandırma’ya hizmet eden pazarcı kesimi oldu. Maalesef ki pazarcılar Pazar yerlerini açamadılar. Bandırma’mızda yeni kurulan Cumartesi Pazarına da karın tipi şeklinde yağınca iç kısımlarına kadar kar yağdı. Dolayısıyla pazarcılar hizmet veremedi. 

Bunun yanında don ile birlikte meyve ve sebzelere çok büyük zarar verdi.  Kardan her kesim etkilendi bu konuda şikâyetçi olmak istemiyorum çünkü Allah’tan gelen bir durum.  Bandırma Belediyesi sağ olsun kısa zamanda kapalı Pazar yerini kardan arındırdı.  Pazarcılarımızın kısmen mağduriyeti giderildi.  Önümüzdeki pazartesi günü kurulacak olan Pazar yerinde de buz ve kar kütlelerinin olması nedeniyle Pazar yerinin kurulması için temizlik çalışmalarını hızlandırarak pazarcı esnafı ve Bandırma halkını sıkıntıya uğrattırmayacağız.  Bu yaşanan bir afet bu durumda tüm vatandaşlarımız biraz sabırlı olması gerekiyor.  Önümde ki gün pazartesi pazarında temizlenmesi ile birlikte tüm Pazar yerlerimizde sıkıntı kalmayacaktır.

Genel olarak hava şartlarının kötüye gitmesinden dolayı meyve ve sebzelerde fiyatlarda artış oldu. Hava bu şekilde gitmesinden dolayı mahsulümüz kısıtlı çıkmaktadır. Bu yüzden kısmen de olsa fiyatlar artar.  Hava şartların çok olumsuz olduğu zaman işçilikten, nakliyeden,  malların kısıtlı olması ve arz-talep eğrisinin de bozulmasından dolayı fiyatlarda artış meydana geliyor.  Sonuç olarak kapalı Pazar yeri aktif durumda önümüzdeki Pazartesi günü da pazar yerinin kurulması için belediyemiz öz veri ile çalışıyor.”dedi. /Levent Karaçay-Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.