güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Emeklilere Ödenecek Promosyon Paralarının Tarihi Belli Değil

Türkiye Emekliler Derneği Bandırma Şube Başkanı Mithat Günüç, Emeklilere Ödenecek Banka Promosyonu İle İlgili Marmara Medya Grubuna Özel Açıklamada Bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2017 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2017 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Emeklilere Ödenecek Promosyon Paralarının Tarihi Belli Değil

Türkiye Emekliler Derneği Bandırma Şube Başkanı Mithat Günüç, Emeklilere Ödenecek Banka Promosyonu İle İlgili Marmara Medya Grubuna Özel Açıklamada Bulundu.

Promosyon paralarının ne zaman ödeneceğine dair henüz net bir tarih belirlenemediğini belirten Mithat Günüç, emeklilerden ödemelerini almaları yönünde bankaların bir dizi yaptırımlar yapmaya hazırlandığını söyledi. Günüç” Uzun zamandan beri promosyon meselesi gündemde.  Son olarak bakanımızın açıkladığı 1000 lira aylık alan 300 lira, 1-2 bin lira alanlar 375 lira, 2 bin lira üzeri alanlar ise 400-425 lira promosyon bir defaya mahsus alacaktır. 3 yıla bölüneceğini ifadede bulundundu.  Yalnız bunun şartları söylenmedi.  Yıllardan beri bankalar, aylıklarını kendilerinden alan bütün emeklilere zaten çeşitli promosyonlar veriliyor.  Elime bir bankadan gelen evrakta emekli maaşını bize aktaran bir defaya mahsup bizden alan emekli vatandaşlara 100 lira, 3 yıl süre ile bankada tutmak için maaşını buraya aktarana 300 lira para verileceği yazılıyor.  Diğer bankalardan da teklifler gelecek ama şartlar belli değil.  Oysa şartlar şu şekilde öncelikle bankanın kredi kartını kullanma şartı daha sonra bu bankadan maaş alan arkadaşların en az iki ödeme talimatı vermesi,  yılsonu itibari ile yapacak harcamaların belli bir miktar olması gibi buna benzer şartları var. Netice itibari bu uygulamaların nasıl yapılacağına dair bir genelge gelmiş değil. Sadece ortada dolaşan bir laf var. Burada çok önemli bir husus var,  aynı bankadan maaş alan vatandaşlar bu promosyonlardan istifade edemeyecekler.  Mutlaka maaşlarını yeni bankaya aktarmış olması gerekiyor.  Bizim yaptığımız araştırmaya göre yüzde 30’u geçmeyen emekli kitlesi var.  Onun dışında geri kalan yüzde 70’i bankamdan memnunum diyorlar.  Emekliye istifade getirmiş bir durum değil. Netice itibari ile promosyonun ne zaman verileceği ile ilgili durum henüz netleşmedi. / Ahmet Türkmen-Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.