güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Meslek Lisesi Öğrencileri Proje Kapsamında Yurtdışına Çıkıyor

Bandırma Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda teknolojisi alan şefi Fatma Gülcan Onur okul bünyesinde Ulusal Ajansın desteğiyle yürütülen Avrupa Birliği “Gıda Hijyeni ve Kalite yönetimi” adlı proje hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2017 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2017 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Meslek Lisesi Öğrencileri Proje Kapsamında Yurtdışına Çıkıyor

Bandırma Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda teknolojisi alan şefi Fatma Gülcan Onur okul bünyesinde Ulusal Ajansın desteğiyle yürütülen Avrupa Birliği “Gıda Hijyeni ve Kalite yönetimi” adlı proje hakkında bilgi verdi.

Bandırma’da ki birçok okul Ulusal Ajansın Eresmus+Mesleki Eğitim desteğine başvurarak proje desteği alıyor ve bu projeleri hayata geçiriyor.  Bandırma Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’de “Gıda Hijyeni ve Kalite yönetimi” konusunda bir projeyi Ulusal Ajans vasıtasıyla hayata geçiriyor.

Konu hakkında bilgi veren Gıda teknolojisi alan şefi Fatma Gülcan Onur şu ifadeleri kullandı. “Okulumuzda Avrupa Birliği Gıda Hijyeni ve Kalite yönteminde mesleki alanda bir staj projemiz vardı.  Bu projemizle ilgili öğrencilerimizi seçtik. Hijyen konusunda öğrencilerimizin mesleki yeterliliklerini daha çok geliştirmeyi düşünerek bu projeyi hayata geçirdik. 11 Martta 10 kişilik bir grubumuz yola çıkacaktır.  İkinci grubumuzda 16 Nisan'da yola çıkacaktır. İlk grubumuz Çek Cumhuriyeti, ikinci grubumuz ise Macaristan'a yolculuk yapacaklar. Gitme sebebimiz öğrencilerimiz kendi alanlarında mesleki staj yapacaklar. Bu stajın sonunda da yurt dışındaki yaptığı işletmeden staj yaptığına dair sertifika alacaklar. Döndüklerinde iş başvurularında onlara artı bir puan kazandıracaktır.  

Bu proje kapsamında 20 öğrencimizden 13'ü gıda teknolojisi alanı, gıda kontrol dalı öğrencisi yani gıda üreticisi firmalarında ve laboratuarında çalışacaktır. Bu grubun içinde 4 kişi yiyecek içecek bölümü öğrencisi, bunlarda yine otellerde uygulama yapabilecekler. Yine turizm bölümünden 3 öğrencimiz yiyecek içecek bölümünden yurt dışında gastronomi alanı olarak toplanmış durumda.  Bu nedenle okulumuzdan 3 alandan öğrenciyi seçerek bu projenin kontenjanını hazırlamış olduk.

Gitmeden önce Bandırma Halk Eğitim Merkezi'nde 120 saatlik İngilizce A1 eğitimi alacaklar.  Aynı zamanda kalite yönetimi ve hijyen anlamında yurt dışında AB standartlarında uyum anlamında bir bilgilendirme semineri olacak. Yurt dışına gittiğimiz zaman yönetmeliklerle, bilgiyi burada yaptığımız teorilerle pratiğe dökecekler.”şeklinde konuştu. /Levent Karaçay-Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.