güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BASKİ Güney Marmara Bölge Müdürü Yapılan Yatırımları Anlattı

BASKİ Güney Marmara Bölge Müdürü İbrahim Alkış Bandırma'da yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Alkış, kirli atık su deşarjıyla ilgili yapılan çalışmaların tamamlandığını ve yakın zamanda tamamen hizmete gireceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
BASKİ Güney Marmara Bölge Müdürü Yapılan Yatırımları Anlattı

BASKİ Güney Marmara Bölge Müdürü İbrahim Alkış Bandırma'da yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Alkış, kirli atık su deşarjıyla ilgili yapılan çalışmaların tamamlandığını ve yakın zamanda tamamen hizmete gireceğini söyledi.

BASKİ Güney Marmara Bölge Müdürü İbrahim Alkış BASKİ olarak Bandırma ve çevresinde geleceğe yönelik yatırımların hayata geçirildiğini ve geçireceğini belirterek, özellikle yakın zamanda Bandırma'ya yapılacak hizmetler hakkında bilgi verdi. Güney Marmara Bölge Müdürü Alkış konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Güney Marmara İçme suyu Temin İşi

1. Etapta 6 Mahalleye ( Kuşcenneti - Çomlu -Doğa-Kirazlı-Aksakal-Ergili ) 2. Etapta ise 4. Mahalleyi besleyecek olan Bandırma İçme suyu terfi istasyonundan sağlanacak suyun 10 Mahalleyi besleyecek olan isale hattı ve depolarının yapım işi halen devam etmekte olup, Proje 10 Kırsal Mahallenin İçme Kullanma suyu sorununu çözecektir. İşin süresi: 1 yıldır. Proje Bedeli: 7,4 Milyon olup; muhtelif çapta 42 Kilometre boru döşenmesi ve 3 adet depo ile 1 adet temiz su terfi istasyonu yapılacaktır. İşin yüzde 80’i bitmiş olup iş devam etmektedir 

Yıllardır Şehrin düşük kotlarını besleyen cazibeli AÇB hattın iyice kullanılamaz duruma gelmesinden dolayı ve tamir bakım onarımın da büyük sorunlar yaşandığından ve hattın bazı kısımlarının mülkiyetten geçtiğinden Genel Müdürlüğümüz direk olarak Arıtmadan şehrin düşük kottaki yerleşim alanlarını besleyecek şekilde bir proje geliştirmiş olup yapım işi bitme aşamasına gelmiş kısa sürede bitirilecektir.

Deşarj Hattı 

2007 yılından bu yana patlak olan derin deniz deşarj hattımız Genel Müdürlüğümüzün geliştirdiği proje ile yenilenmiş olup yapım işi bitmiştir hatta su verilmiş test çalışmaları devam etmektedir. Bundan böyle sahildeki o kötü görüntü ortadan kalkacaktır. Bu hat şu andaki sorunun çözümüne yönelik projelendirilmiştir İPA projesi kapsamında asıl deniz deşarjı hattımız atık su arıtma tesisi ile birlikte yapılacaktır.Proje süresi: 180 gün, Proje bedeli: 2 milyon liradır.

Projede Yapılacak İşler: Ø 710 luk 58 metre kara hattı Ø 710 luk 410 metre Deniz hattı ve Ø 630 luk 80 metre difüzör hattı olmak üzere 548 metre deşarj hattı döşenmesi Yapım işi bitti test çalışmalarına yönelik işletmeye alınmıştır. İlçemize Bağlı; Çakıl-Sahil Yenice-Yeni Ziraatli Mahallelerine yaklaşık 24 Km İçme suyu şebeke hattı yapılmış olup 1 milyon lira harcanmıştır. Ayrıca Emre Mahallesi’ne 5015 metre İçme suyu şebekesi yapılmış, Dedeoba Mahallesi’ne de 6700 metre İçme suyu şebekesi yapılmakta iş devam etmektedir. Yeni Ziraatli Mahallesi, Sahil Yenice Mahallelerine daha önce yapılan içme suyu hatlarına ilave olarak; Kanalizasyon Şebekesi yapımları devam etmekte olup Yeni Ziraatli Mahallesi işi bitme aşamasında Sahil Yenice Mahallesi devam etmektedir.

Külefli Mahallesine İçme suyu ve Kanalizasyon şebeke yapım işine başlanmıştır. Yaklaşık 5380 Metre İçme suyu şebekesi ve 4653 Metre Kanalizasyon şebekesi yapılacaktır.  Yaklaşık harcanacak tutarda 311 000 TL dirBunların Dışında 2014 -2015 – 2016 yıllarında Şube Şefliğimiz vasıtası ile Bandırma ilçemizde ve ilçemize bağlı olan kırsal mahallelerde Şube şefliğimiz kanalı ile yaklaşık 29 Km İçme suyu hattı ve 15,4 Km Kanalizasyon hattı yapılmış olup bu hizmetlerin  %75 i de İlçemize yeni bağlanan köylere yapılmıştır. Bu Kapsamda; 2014-2015-2016 Yıllarında Şube Şefliğince 29 Kilometre muhtelif çaplarda içme suyu hattı ve 15,4 Kilometre Muhtelif çaplarda kanalizasyon hattı yapılmıştır.

Üst yapı tamirlerini BASKİ olarak biz yapmaktayız

BASKİ Olarak ilçemiz de su ve kanal arızalarının, Tamir, bakım ve onarımlara yönelik olarak kazılar yapmaktayız. Bu kazı ve tamiratlardan belli bir süre sonra üst yapı tamirleri de BASKİ tarafından yaptırılmaktadır. Bu kapsamda BASKİ Genel Müdürlüğü olarak Üst yapı tamirlerine yönelik Bir ihale yapılmış ve yüklenici marifeti ile bu üst yapı tamiratları yapılmaktadır. Baski olarak biz yükleniciye kazılarımız sonrası yapılacak yerlerin listesini veririz Yüklenici bu yerleri yapar koordinatlı olarak ataşmanını hazırlar ve sonrasında yapılan yerler teknik ekiplerimizce kontrol edilir.

Bu son günlerde yine Bandırma Belediye Başkanımız sanki BASKİ hiç üst yapı tamirlerini yapmıyor imiş ve BASKİ Olarak bizim yapmamız gereken üst yapı tamirlerini Bandırma Belediyesi yapıyormuş gibi beyanatlar basında çıkmaktadır öncelikle söylemek gerekir ki BASKİ den kaynaklanan üst yapı tamirlerini BASKİ olarak biz yapmaktayız ancak; BASKİ Dışında Bandırma ilçesinde alt yapı kazısı yapan bir çok firma kurum kuruluş vardır bu safhada en çok kazı yapanlar AKSA DOĞALGAZ, UEDAŞ, TELEKOM, SÜPER ONLİNE v.b kuruluşlardır. İşte bu kurum ve kuruluşların yaptıkları kazı sonrası üst yapı tamirlerini Bandırma Belediyesi’nin,  Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordinasyon Merkezi  (AYKOME ) ile yaptığı protokol gereği Bandırma Belediyesi yapmak zorundadır.

Kazıyı sadece BASKİ yapmıyor

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip UĞUR beyin söyledikleri de bu kapsamda olup Bandırma’da sadece Baski kazısı yok. Birçok diğer alt yapı kurumları da kazı yapıyor bu kazıların tamiratlarını da yapmak Bandırma Belediyesinin görevidir çukurların %75 i Bandırma Belediyesi’ne aittir. Bandırma Belediyesi bu çukurları kapatsın ben parasını Bandırma belediyesine ödüyorum demiştir.

Bandırma Belediye Başkanımız Sayın Dursun Mirza Büyükşehir Belediye Başkanımıza Baski kazıları ile alakalı (300 adet çukurdan bahsedilmekte) bir dosya vermiştir. Bu dosyayı incelediğimizde çoğu adresin yanlış olduğu çoğu kazıları birkaç değişik açıdan çekerek bir kazıyı sanki 4,5 ayrı kazı gibi gösterildiği bazı doğalgaz ve Telekom kazılarının da BASKİ kazısı gibi gösterildiği ve bazı kazılarında 1,5 -2 ay öncesine ait olduğu tespit edilmiş ve bu sayı yaklaşık 140 düştüğü görülmüştür.

Oysa aynı tarihte AYKOME’DEN alıp ta Bandırma Belediyesince tamiratının yapılması gereken kazı sayısı 282 Adet DOĞALGAZ 81 Adet Elektrik ve 8 Adet Telekom kazısı olmak üzere 371 adettir.

BASKİ OLARAK BU GÜNE KADAR 2016 yılında 6750 m2 PARKE, 4009 m2 Asfalt Tamiri. 2017 yılında ise 1010m2 Parke ve540 M2 asfalt Tamiri yapmışız.  Ve Bu süreçte üst yapı tamirlerinin yapılması işi devam etmektedir."

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.