güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Balıkesir Doğa Turizmi İçin Yürüdü

Balıkesir Turizminin canlanması ve yılın 12 ayını da turizmle geçirmesi adına Balıkesir İl Turizm Müdürlüğü' nün organize ettiği MİSYA yolları projesinin ilk ayağı Erdek'te doğa yürüyüşü ile yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2017 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2017 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Balıkesir Doğa Turizmi İçin Yürüdü

Balıkesir Turizminin canlanması ve yılın 12 ayını da turizmle geçirmesi adına Balıkesir İl Turizm Müdürlüğü' nün organize ettiği MİSYA yolları projesinin ilk ayağı Erdek'te doğa yürüyüşü ile yapıldı.

 Kazdağı Dağcılık Kulübü, Balıkesir Dağcılık Kulübü, Bandırma Dağcılık Kulübü' nün yanı sıra bir çok dağcılık kulübü üyelerinin de katıldığı doğa yürüyüşü,  Hadrian Tapınağı' nın kalıntılarının bulunduğu bölgeden başladı. Kirazlı Manastırı' nda son bulan doğa yürüyüşüne yaklaşık 200 kişi katılırken Erdek Turizmi' nin çeşitliliğinin artmasını planlayan bu dağ yürüyüşüne Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı' nın yanı sıra Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve Erdek Kaymakamı Hasan Erkal' da eşlik etti.

Hadrian Tapınağının bulunduğu yerde açıklamalarda bulunan Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, bölgede deniz, kum,güneş turizmi ile birlikte doğa turizminin de geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Çaltı açıklamalarına şöyle devam etti;  ''41.Turizm Haftasının son günü. Biz bu programımızı hafta sonuna ayırdık. Valilikte yaptığımız toplantı neticesinde böyle bir karar aldık. Burada özellikle dağcılık kulüplerimiz var. KAZDAK, BALDAK, BANDAK gruplarımız burada. Kazdağı Dağcılık Kulübü, Balıkesir Dağcılık Kulübü, Bandırma Dağcılık Kulüpleri ile bir araya geldik. Balıkesir' de deniz, kum,güneş turizmi 3-4 ay sürüyor. Biz bunu 12 ay' a çıkarmak için mücadele veriyoruz. Balıkesir' de biz turizmi nasıl 12 ay sürdürürüz bunu konuşuyoruz. Bunlardan biri de doğa turizmi. Bu etkinliğe 200 kişilik bir grup katıldı. Ben Erdek Kaymakamımıza, Erdek Belediye Başkanımıza, dağcılık kulüpleri başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu yürüyüşlerin de zaman zaman devam etmesini istiyorum. İstanbul buraya çok yakın. İstanbul' u buraya çekmemiz gerekiyor tekrar cazibe merkezi haline getirmemiz gerekiyor. Onun için bütün turizm aktörlerinin buna kafa yorması gerektiğini düşünüyorum. İstanbul' da 20 milyon insan yaşıyor bunların hiç değilse 500 bin' ini buraya çekmeliyiz. Erdek' i eski haline getirebiliriz. Bu da bizim için çalışma başlangıcı olsun diyorum. Balıkesir Belediyesi'ndeki ilgili departmanlardaki arkadaşlarla MİSYA projesini gerçekleştirdik. Birinci uygulamasını yapmış bulunuyoruz. Böyle bir toplantının yapılması Erdek' in turizmi açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum.'' ifadelerinin ardından MİSYA yolları projesinin açılış etkinliği başladı. Kirazlı Manastırında son bulan doğa yürüyüşüyle birlikte Kapıdağ ormanlarında bir seyir kulesi de hizmete açıldı.

Kadir Yüksel

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.