güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

''Esnaf Zor Durumda''

Bandırma Esnaf Odası Başkanı Adnan Gemici son gelişen siyasi olaylarla piyasalar ve esnafın sorunları arasındaki bağlantıyı '' piyasalarda sinek dahi uçmuyor'' sözüyle özetledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2017 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2017 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
''Esnaf Zor Durumda''

Bandırma Esnaf Odası Başkanı Adnan Gemici son gelişen siyasi olaylarla piyasalar ve esnafın sorunları arasındaki bağlantıyı '' piyasalarda sinek dahi uçmuyor'' sözüyle özetledi.

Esnafın bir çok mali yükümlülüğü maddi şartlardan ve imkansızlıklardan dolayı yerine getiremediğini vurgulayan Gemici, 15 Temmuz' dan referanduma kadar olan süreçte piyasaların çöktüğünü bundan da esnafın çok kötü etkilendiğini belirtti. Artık bundan sonra seçim süreci gibi bir sürecin uzun süre yaşanmayacağını söyleyen Gemici bundan sonra piyasaların uçması gerektiğini sözlerine ekledi.

Gemici' nin açıklamalarının ayrıntıları ise şu şekilde; '' Esnaf Odası 325 üyesiyle esnafına hizmet etmeye devam ediyor. Esnafımızın sorunları her geçen gün azalmak yerine artıyor. Esnaf finansal sıkıntının yanında mali şartların da yerine getirilmemesiyle sıkıntı içinde. 15 Temmuz' dan sonra  piyasalar birden çöktü. Esnafımız o çöküş sonrasında yapılacak olan referandumdan sonra düzeleceğine dair büyük bir beklentiye girdi.

Uçucak denilen piyasalarda sinek dahi uçmuyor. Havalarda, işlerde buna müsade etmiyor. KOSGEB kredileriyle esnafı canlandıralım dediler ama esnaf krediler için bankalara gittiğinde bankalar yardımcı olmuyor. Sicil affı da esnafın beklentisini karşılamadı. Bunun yanısıra Bandırma' da kurulan yeni pazar alanında işgaliye ücretlerinin fazla olması piyasaların daralmış olduğu zamanda kötü etkiledi. Katı atık bedelleri de esnafı olumsuz etkiledi. Esnaf bunları ödeyemeyecek durumda. Zaten piyasalar iyi değil esnaf da sıkıntıda. İnşallah bundan sonra seçimde yok ve piyasaların uçmasını bekliyoruz.''  dedi.

Levent Karaçay/ Kadir Yüksel

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.