güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Bandırma Ortaokulu’nda Bilim Fuarı

Bandırma Ortaokulu 2016-2017 yılı eğitim ve öğretim yılı 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenledi. Bu yıl ilk kez düzenledikleri Bilim Fuarının açılışını ise Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2017 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2017 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Bandırma Ortaokulu’nda Bilim Fuarı

Bandırma Ortaokulu 2016-2017 yılı eğitim ve öğretim yılı 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenledi. Bu yıl ilk kez düzenledikleri Bilim Fuarının açılışını ise Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar gerçekleştirdi.

TÜBİTAK desteğiyle yapılan fuarda toplam 20 proje sergilendi. Açılışı yapan Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar açılış sonrasında projeleri teker teker dolaşarak öğrencilerden bilgi aldı. Yapılan projeleri beğendiğini ifade eden Kaymakam Yazar öğrencilere başarılar diledi.

Projede görev alan öğretmen ve öğrenciler, düzenledikleri fuarlarına gösterilen yoğun ilgiden dolayı memnun olduklarını dile getirirken, Okul Müdürü Ali Osman Çiçek ise, “2016 – 2017 Eğitim ve Öğretim Yılında TUBİTAK 4006 Projelerinde okulumuz yer aldı. Bu zamana kadar hiç başvurmasak da bu sene başvurarak projede biz de yerimizi aldık. 20 tane proje ile katıldık ve projelerimiz kabul edildi. Şu an okulumuzda bu projeleri sergiliyoruz. 20 projemizde, 20 öğretmenimiz yer aldı. Her bir projeye de bir öğretmen görevlendirdik. Her projede de 3-4 öğrenci çalıştı. Bir buçuk iki aylık bir süreç içerisinde de çocuklarımız projeleri araştırarak tasarım aşamasına geçtiler.”dedi.

Projede amaçlanan öğrencilerimizin bilimsel ve analitik düşünme noktasında gelişimlerini sağlamaktır. Çocuklarımız bu süreç içerisinde öğretmenlerimizle uzun süre bir araya geldiler ve çevre ile diyalog halinde oldular. Çünkü çalışmaların birçoğu Bandırma yöresiyle alakalı unsurlarla ilgiliydi. Çocuklarımız hem sosyalleşti hem de bilimsel olarak araştırmaya yöneldi. Biz bu süreçten çok memnun kalarak sergimizi açtık. Çalışmalarımızı gören misafirlerimiz de beğenilerini ilettiler ve bu bizi çok mutlu etti.”dedi.

Bilim Fuarları, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu arasında, "TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Bilim Fuarlarına Dair İşbirliği Protokolü" kapsamında gerçekleştiriliyor. /Levent Karaçay

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.