güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Yangın Mevsimi Aman Dikkat!

Bandırma Orman İşletme Müdür Taner Nişancı Havaların Isınmasıyla Birlikte Yangın Riskinin Daha Da Arttığı Belirterek, Yangın Mevsimini Yaşadığımız Bu Günlerde Vatandaşları Dikkatli Olmaları Konusunda Uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2017 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2017 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Yangın Mevsimi Aman Dikkat!

Bandırma Orman İşletme Müdür Taner Nişancı Havaların Isınmasıyla Birlikte Yangın Riskinin Daha Da Arttığı Belirterek, Yangın Mevsimini Yaşadığımız Bu Günlerde Vatandaşları Dikkatli Olmaları Konusunda Uyardı.

Bandırma ve çevresinin çok rüzgar alan bir bölge olduğunu belirten Bandırma Orman İşletme Müdür Taner Nişancı vatandaşlara uyarılarda bulundu. Özellikle anız yanakların çok dikkatli olması gerektiğini ifade eden Nişancı konu ile ilgili şu sözlere yer verdi, “2017 senesinin yangın sezonu 1 Haziran itibariyle başlamış bulunmaktadır. Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü’nün sorumluluk alanı 366 bin hektarlık bir alanı kaplıyor. Bunun 124 bin hektarını da ormanlık alanlar oluşturmaktadır.

Sıcakların artması ile birlikte yangın riski de fazlalaşıyor. İlçemizde var olan rüzgarın da etkisi ile yangınlar kolayca geniş bir alana yayılabiliyor. Bu yüzden piknik yapan ya da anız ateşi yakan vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekmektedir. Ateş ve rüzgar bir araya geldiğinde çok hızlı bir şekilde yangına sebebiyet vermektedir.

Biz orman işletme müdürlüğü olarak 2017 yılının yangın sezonuna hazırlıklarımızı tamamladık. Ekipman olarak kulelerimiz ve işçilerimiz ile birlikte eğitimlerimizi tamamladık. Bu sene yangınsız bir sezon temin ediyorum. Bu yüzden vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını rica ediyorum.

Yangınlar %98 insan kaynaklı çıkmaktadır. Geri kalan %2’lik dilim ise yıldırım düşmesi ve ya diğer doğal durumların sebep olduğu yangınlardır.

Daha önce bizim yangın ihbar hattım 177’ydi. Yangınlar artık ülke genelinde 112 numaralı telefona bildiriliyor. Bunu da hatırlatmak istiyorum. 112 numaralı telefon arandığında yangılarla ilgili birime aktarılıyor ve ihbarlar değerlendiriliyor. Vatandaşlarımız artık 177’yi değil 112’yi arayacaklar.” /Levent Karaçay

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.