güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

MÜSİAD, Sohbet Toplantısında Buluştu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) geleneksel eğitim sohbetleri toplantısında Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’yı ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2017 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
MÜSİAD, Sohbet Toplantısında Buluştu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) geleneksel eğitim sohbetleri toplantısında Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’yı ağırladı.

2015 yılından bu zamana kadar yapılan MÜSİAD eğitim sohbetlerinin bu ay ki konuğu Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza oldu. MÜSİAD Bandırma Şube Başkanı Ahmet Çömez, Ak Parti İlçe Başkanı Alp Bostancı, Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Belediye Meclis Üyesi Şerafettin Engüdar ve MÜSİAD üyelerinin katıldığı sohbet toplantısında, ticaret ile ilgili olan Bakara Suresinin 282.ayetini Dersaadet Cami imamı Birol Dingaz güzel kıratı ile okudu. Ardından MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Çömez açılış konuşması gerçekleştirdi.

MÜSİAD Bandırma Şube Başkanı Ahmet Çömez yaptığı kısa konuşmasında “Katılımlarından dolayı öncelikle Belediye Başkanımız Dursun Mirza’ya çok teşekkür ediyorum. Dursun Mirza’nın daveti hesabiyle Bandırma ile ilgili sorunların çözülmesi konusunda değerlendireceğiz.  MÜSİAD olarak Toplu Sanayi Projesi başlattık. MÜSİAD olarak bir projemiz var. Yeni gelen seçim merkezi TOSİ adı altında yani Toplu Sanayi Projesi adı altında proje başlattık. Organize Sanayi Bölgelerinin bulunduğu yerlerde biliyorsunuz ki esnaflar küçük, adı üzerinde 80 metrekare,100 metrekare civarlarında. Organize Sanayi bölgelerindeki yerlerde minimum 5 bin metrekare kapalı alandan başlıyor ve bu arada 300 metrekare, 500 metrekare, 2 bin metrekareye kadar olan yerlerde bir proje yok. Bunu da sayın genel başkanımızın ve yönetim kurulunun bir projesi olarak kamuoyuna açıklamak üzereler. Organize Sanayi Bölgelerinin bulunduğu yerlerde 500 Metrekare ila 2 Bin Metrekare arası alanlarda işyerlerinin projelenmesi, inşa edeceğiz. İkincisi, bu bölgelerde de konutların inşa edilmesi. Üçüncüsü de bu projesinin içerisinde Mesleki Eğitim Okullarının da olması ve eğitimle birlikte sanayici organize sanayiye staj yapabilecek şekilde çocukları yetiştirmesidir. Bandırma Organize Sanayisinde böyle bir alan olursa 1/5000’lik ölçekli haritalarda yer verilirse ve ya 1/1000’liklerde yer verilirse Bandırma’nın da desteğini ve sahip çıkması adına şimdiden dile getirmek istedim”. 

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza“Beni davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Toplantıya başlamadan önce Kur-anı Kerim tilavetinden dolayı çok güzel bir gelenek. Bizler, sizlerin sayesinde bu mevki ye geldik. Uzun zamandır siyasetin içerisindeyiz. Bu kentte yaşıyoruz, birbirimizi yekinen tanıyoruz. Aklımızın yettiği kadar, gücümüz oranında ve belediyenin imkânları doğrultusunda bu kente hizmet etmek istiyoruz. Bandırma büyük bir kent, 150 bin nüfusu aştığını düşünüyorum. Ama bir alana sıkışmış bir kent, yeni planlamalara gerek var. Dolayısıyla bu kentte yaşayan sivil toplum örgütleri Bandırma’nın geleceği için çok önemli. 

Sanayici örgütleri ve Belediyemiz şehrin geleceği için daha fazla bir araya gelerek projeler üretmeliyiz. Birlikte, ortak akılla hareket etmeliyiz. Kısıtlı bütçe ile sonsuz isteklere yanıt vermeye çalışıyoruz. Ne yazık ki Büyükşehir yasasıyla bize vaat edilen katkıları göremedik. Biz 600 milyonluk yatırım hesapları yaparken yılda 50 milyon liramız Balıkesir’e gitti. Bandırma olarak Büyükşehir ile organize olmalıyız, diyalog içinde ortak hareket etmeliyiz. En azından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bizim fikirlerimizi alsın. Öncelikle olarak 5 Binlik planlar yapılmalıdır. Bandırma Belediyesinin daha sonra yapacağı binlik planlar ile Bandırma yolunu çizmelidir” dedi. Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.