güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

17 Öğrenci Umre Yolunda

Bandırma İmam Hatip Ortaokulu, geçen sene başlatılan başarılı öğrencilerini Umre’ye götürme geleneğini bu sene de devam ettirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2018 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2018 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
17 Öğrenci Umre Yolunda

Bandırma İmam Hatip Ortaokulu, geçen sene başlatılan başarılı öğrencilerini Umre’ye götürme geleneğini bu sene de devam ettirdi.

Kapalı Pazar yerinde yapılan uğurlama merasimine aileler, veliler, öğretmenler ve misafirlerden oluşan yoğun bir kalabalık katıldı. Bandırma Cami Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İmamlarından oluşan grup ilahiler ve salâvatlar getirerek uğurladılar. Öğrenci ve öğretmenleri Umre’ye uğurlama töreninde konuşan Okul Müdürü Ali Osman Çiçek program ile ilgili kısa bilgilendirmede bulundu.

“17 Öğrencimizi Söz Verdiğimiz Gibi En Güzel Hediye İle Ödüllendirdik”

Çiçek “Öğrenci ve öğretmenlerimiz adına bir kez daha heyecan dolu bir gün yaşıyoruz. Öğrencilerimize Umre hediye etmek bizler ve aileler için tarifi olmayan bir onur vesilesi. Okulumuzda kendi öğretmenlerimizin hazırladığı hadis ve siyer sınavlar ile akademik başarıyı ölçen sınavlar yaptık.  Yapılan sınavlarda başarılı olan öğrencilerimizi ücretsiz olarak başlarında öğretmenlerimiz ile Umre’ye götüreceğimizi sene başında duyurduk. Çocuklarımız bu teşvik ile çokça kitap okudular, soru çözdüler, gayret ettiler. Sonuç olarak başarılı olan 17 öğrencimizi söz verdiğimiz gibi en güzel hediye ile ödüllendirdik. Vefalı, ilgili, hayırsever velilerimiz bu noktada bizleri desteklediler ve ortaya bu güzel organizasyon çıktı.

İlk Defa Kutsal Topraklara Gitmenin Heyecanını Tadacaklar

Katılan aileler ve öğretmen arkadaşlarımız ile 39 kişilik bir Umre grubumuz oluştu. Tamamına yakını ilk defa kutsal topraklara gitmenin heyecanını tadacak olan bu kafile Bandırmamız adına gurur verici bir tablodur. Onlara veda törenine gelen bu kalabalık aynı hisleri yaşıyor. Burada çocuklarını, öğrencilerimizi uğurlarken gözleri dolan anneler, babalar mutluluktan ve Peygamber Efendimiz’e duydukları özlemden ağlıyorlar. Buna vesile olmak bizler için de elbette tarifsiz. Okulumuzda çok gayretli, çok iyi niyetli, seçkin bir öğrenci kitlesi var. Bizler de okul idaresi ve öğretmenler olarak onların her zaman yanlarında olmaya, onları desteklemeye, teşvik etmeye çalışıyoruz. Ödüller ile programlar ile etkinlikler ve projeler ile Bandırma eğitimine önderlik ediyor, vizonumuz ile nitelikli öğrenciler yetiştiriyoruz. Bundan dolayı da gurur duyuyoruz. Henüz ortaokul çağlarında bir öğrencinin Kabe-i Muazzama’yı görmesi, Medine’de bulunması, Peygamberimizin beldelerinde dünya Müslümanları ile bir araya gelmesi muazzam bir tecrübe olacak. Sizlere ve heyecanımızı ortaklaşa yaşadığımız dostlarımıza teşekkür ederiz. Allah hayırlısı ile gidip gelmelerini nasip etsin” dedi. Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.