güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Köprü, Kaldığı Yerden Devam

Bandırma-Çanakkale yolu 8 km. de bulunan ve Bandırma Edincik yol ayrımında yapımına Ocak 2017 tarihinde başlanan 5 bağlantı yolu ve köprülü kavşakta çalışmalar kaldığı yerden devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2018 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2018 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Köprü, Kaldığı Yerden Devam

Bandırma-Çanakkale yolu 8 km. de bulunan ve Bandırma Edincik yol ayrımında yapımına Ocak 2017 tarihinde başlanan 5 bağlantı yolu ve köprülü kavşakta çalışmalar kaldığı yerden devam ediyor.

AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı, yaşanan bir takım olumsuzluk nedeniyle ara verilen çalışmada anlaşmazlığın çözüme kavuşturulduğunu söyleyerek, köprünün hızla yapımına devam edildiğini ve kısa süre içinde de faaliyete geçeceğini müjdeledi. Bostancı ayrıca, Diş Hastanesi ve Bandırma Devlet Hastanesi Ek Binası ile ilgili de açıklamalarda bulunarak, her iki çalışmanın istenilen şekilde gelişme kaydettiğini söyledi. 

Arazi sahibiyle ortak fikir sağlandı

Köprülü kavşakla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı” biliyorsunuz ki, tozlu raflardan indirilen köprü inşaatı 2017 yılının Ocak ayında ihalesi yapılarak yapımına başlandı. İhale Bedeli yaklaşık 8 milyon civarında. Köprülü kavşağın geçiş bölgesinde bir şahıs arazisinin üzerinden geçiliyor. Bu şahıs, arazinin kamulaştırılması sırasında buradaki kamulaştırma bedeline karşı çıktı ve karşı çıktıktan sonra da bu ihale durmak zorunda kaldı. Maalesef yol alınamadı ve yürümesi için gerekli girişimlerde bulunuldu. Tahmin ediyorum ki geçen hafta bu şahısla ortak fikir sağlandı. Gereken şekilde ihaleyi alan firma bu işle ilgili üzerine düşen görevleri yapacak. Köprü yolu üzerine gelen tarla sahibi ile kesin olarak anlaşma sağlandı. İhale bundan sonra normal hızıyla devam edecek”.

Diş Hastanesi 2019 yılının ortalarına doğru faaliyete geçecek

“Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin ilk temeli hafriyat çalışması ile başladı. Ancak yağışlar itibariyle iklimin de elverişsiz olmasından dolayı kepçeler, iş makinelerinin faaliyet gösterememesi nedeniyle bir takım hafriyat imkânlarını kısıtlamış durumda. Hafriyat çalışmaları 10 gün önce başladı, inşallah en kısa zamanda temel atmanın gerekliliği olan statik ile ilgili hafriyat çalışmalarından sonra yavaş yavaş betonarme işlemleri başlayacak. Bu işin bitirilme süresi 18 aydır. 30 üniteli bir hastane olacaktır. Bu bunun yanında bir tane de çene cerrahi ameliyathanesi olacaktır. Bölge itibariyle çekim merkezi olduğumuz için, bölgemizde de parlayan bir ilçe olduğumuz için Kemalpaşa, Karacabey ve Biga'dan sürekli olarak hasta Bandırma'ya hizmet almaya gelecektir. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizin 2019 yılının ortalarına doğru faaliyete geçeceğini düşünüyorum”.

Devlet Hastanesi ek bina inşaatı bitmek üzere

Önümüzdeki günlerde Bandırma Devlet Hastane’mizin ek bina inşaatı bitmek üzere ve artık son noktalara gelindi. Ayrıca Devlet Hastanemizin ön kısmında bulunan bir alanı rekreasyon ve peyzaj çalışmaları yaparak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından 3 dönümlük bir araziye ağaçlandırmanın yanına taş döşeyip bir takım dinlenme imkanları yaratılarak ve önemli konudan biri olan otopark meselesi de çözülüp Devlet Hastanemizin ön tarafına çok güzel hale getirildi. Arka tarafta polikliniklerin giriş kısmında ek bina da tahmin ediyorum Ağustos ayı ya da Eylül ayı içerisinde tamamlanmış olacak. Binayı yapmak önemli değil aynı zamanda içine tefrişatı gereklidir. Bu da tıbbi tefrişat olacaktır, binanın maliyetinden çok fazla tıbbi tefrişat olacaktır. 2018 yılının sonu itibariyle Bandırma, anjiyonun, kalp damar cerrahının yapılabildiği ameliyathanesine kavuşacaktır”. Ahmet Türkmen/Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.