güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Kitaba Yolculuk Başladı

Geçen yıl başlatılan ve bu sene ikincisi düzenlenen Bandırma Kitap Günleri kitaba yolculukla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2018 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2018 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Kitaba Yolculuk Başladı

Geçen yıl başlatılan ve bu sene ikincisi düzenlenen Bandırma Kitap Günleri kitaba yolculukla başladı.

1 Ekim Pazartesi Saat 12.30 da Yenikapı’dan kalkan Deniz otobüsünde Belediye Başkanı Dursun Mirza, Ahmet Ümit, Wilco Van Herpen ve Deniz Bayramoğlu ile yolculara Bandırma Belediyesi’nin hediyesi olan kitapları dağıttılar.

İlk günün konuk yazarları Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın ev sahipliğinde İDO Terminalinde Bandoyla karşılandı. Yazarlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bandırma Kitap Günleri Başladı

Bandırma Kaymakamlığı ve Bandırma Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Bandırma Kitap Günleri”nde kitapsever vatandaşlar yazarlarla buluştu.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, “Bandırma kitap günlerimizin geçen yıl yine Ekim ayının ilk haftasında 2-8 Ekim tarihleri arasında yapmıştık. Bu yıl da yine okullarımız açıldı, üniversitemiz açıldı, herkes Bandırma'ya toplandı. Yine Ekimin ilk haftasında kitap günlerimizi başlatıyoruz. Ben sizlerin ilgisinden, katılımından ve Bandırmalıların kitaba ilgisinden dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Hepinize bu vesileyle teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz diyorum. Evet, adını kitaba yolculuk koyduk. Çok orijinal bir fikirdi. Yine yazarlarımızın gösterdiği ilgi için çok teşekkür ediyorum. İstanbul'dan İDO iskelesinden deniz otobüsüne bindik ve yazarlarımızın kitaplarını dağıttık. Orada imza kuyrukları oluştu ve oradaki vatandaşlarımıza dedik ki yolculuklarda kitap okuyun. Biz yöneticiler çocuklarımıza, halkımıza nasıl örnek olursak, onların önünü nasıl açarsak arkası öyle gelir diye düşünüyoruz. Evet, hep söylüyoruz, hepimiz belli konularda fikir sahibi oluyoruz. Her konuda fikrimiz var ama maalesef bilgi eksikliğimiz de var. Önce bilgi sahibi olacağız, ondan sonra fikir sahibi olacağız. Tabi farklı yönleriyle inceleyeceğiz ama bütün bunları kitaplardan öğreneceğiz. Onun için kitaplar bizim için çok önemli. Dolayısıyla geçen yıl başlattığımız bu kitap günlerinde çok güzel, çok büyük ilgi gördük. Bakın 56 tane Yayınevi bugün burada çok sayıda yazarımız, bilim insanımız ve akademisyenlerimizle buluşacak. Bandırma elbette ki televizyoncularımızla da buluşacak.

Hem onlara sorunlarımızı aktarmak açısından, hem adımızı Türkiye'ye ve dünyaya duyurmak açısından, hem de bilgi sahibi olmak açısından bu kitap günlerinin yararı elbette anlaşılacak. Emeği geçen kültür müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum, organizasyon firmamıza Çok teşekkür ediyorum, katılan yazarlarımıza daha çok teşekkür ediyorum. Her şey kitapla daha güzel olacak. Okuyacağız ve aydınlanacağız. Kültürlü insanlar bilgili insanlar ile birlikte demokrasimiz gelişecek,“ dedi.

Bandırma Belediye Başkanının ardından konuşmasını gerçekleştiren Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, “pek kitap okumayı seven bir millet değiliz. Maalesef böyle bir özelliğimiz var.  Yıllardır yoğun bir uğraş sarf etmemize rağmen kitabı zorunlu bir ihtiyaç maddesi haline getiremedik. Evden çıkan bir anne,baba alışveriş listesi hazırlarken ne yazık ki kitabı bu listeye eklemiyor. Bizler de çoğu zaman kitap okumanın önemini vurguluyoruz ama vurgulayanların kendileri de okumuyorlar. Öyle de bir özelliğimiz var. Biz sadece birilerine kitap okumasını tavsiye ediyoruz, kendimiz okumuyoruz. O yüzden de bizim BENGİ diye bir projemiz var. Bu proje ile topyekün olarak okuyan bir toplum yaratmak istiyoruz. Sadece çocuklar, öğrenciler okumasın, kayamkamlar, belediye başkanları, milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, muhtarlar, hakimler, savcılar aklıma gelen bütün meslek mensupları hep beraber kitap okuyalım istiyoruz. Bu amaçla biz onların hepsini okullarımıza kitap okumaya davet ediyoruz.  Haftada 2 gün kitap okuma saatlerimiz var. Gördük ki bu surette kitap okuma oranımız yaklaşık 2 yıllık bir süreç içerisinde 4-5 kat artabilmiş. Sadece öğrencilerimizin okumasını istemiyoruz. Evlerimizde de anne ve babayla okuma saatlerimiz var. Anne ve babaları da çocuklarıyla beraber okumaya zorluyoruz. Çünkü artık tavsiyeyle, taleple bu işlerin olmayacağını gördük, bir parça zorlamaya da başladık. Tabi insanlara,öğrencilere kitap okutabilmek için onlara bir ulaşım kolaylığı da sağlamak gerekiyor. Bu anlamda bu fuarımız son derece önemli. Biz de geçen seneki fuarımızın sonrasında başlattığımız kampanyayla okullarımızın kütüphanelerine 20 bin yeni kitap koyduk. Sağolsun iş adamlarımız, önemli firmalarımız destek oldular. Bende hazır bu kadar kişiyi burada görmüşken herkesi okullarımızın kütüphanelerine desteğe çağırıyorum. İnşallah 5 yıl içerisinde 100 bin kitaplık bir hedefimiz var, onu gerçekleştirmek istiyoruz.”dedi.

Ahmet Ümit, Wilco Van Herpen ve Deniz Bayramoğlu ayaklarının tozu ile geldikleri Bandırma’da vatandaşların gösterdiği ilgiden dolayı memnun olduklarını belirterek bu etkinliğe ev sahipliği yapan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve ekibine teşekkür ettiklerini söylediler. İlk konuşmacı olan Yazar Ahmet Ümit vatandaşlarla buluştuktan sonra kendisine ayrılan stantta kitaplarını imzaladı. Ardından diğer yazarlar ve şairler de vatandaşlarla buluşup kitaplarını imzaladılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.