güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Balıkesir CHP'de Akın Sesleri

CHP Balıkesir il örgütü yerel seçim çalışmalarını başlatırken, milletvekili Ahmet Akın'ın büyükşehir belediye başkan adayı olması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2018 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2018 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Balıkesir CHP'de Akın Sesleri

CHP Balıkesir il örgütü yerel seçim çalışmalarını başlatırken, milletvekili Ahmet Akın'ın büyükşehir belediye başkan adayı olması bekleniyor.

 

CHP Genel Merkezi’nin 2019'da yapılması beklenen yerel seçimler öncesi Balıkesir’de yaptırdığı kamuoyuna dönük anketlerde Balıkesir milletvekili Ahmet Akın ilk sırada çıktı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun enerji politikalarından sorumlu başdanışmanı da olan Akın'a parti tabanı da büyük destek veriyor. Bir çok konuşmasında "Balıkesir'i de alacağız" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun çok güvendiği Akın'a bu kez Balıkesir'i kazanmak için belediye başkan adaylığı görevini vermesi bekleniyor.

7 Haziran 2015'de ilk kez milletvekili seçilen, 2017 seçimlerinde de birinci sıradan meclise giren 45 yaşındaki Akın da büyükşehir belediye başkan adaylığına sıcak bakıyor. Akın, parti yönetiminin görev vermesi halinde bu teklifi kabul edeceğini açıkladı. Partililer kadar Balıkesir halkında da başkanlık konusunda büyük destek gördüğünü söyleyen Akın,"Son kararı Genel Başkanım ve parti üst yönetimleri verecek" dedi.

Milletvekili Ahmet Akın yerel seçimlerde aday olup kazanamazsa milletvekilliği görevine yeniden dönebilecek. Bir risk olmaması da Akın'ın elini rahatlatıyor.

"HENÜZ KESİNLEŞMEDİ"

CHP İl Başkanı Serkan Sarı dün düzenlediği basın toplantısıyla seçim startını verirken, Ahmet Akın'ın adaylığı ile ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:

" Milletvekilimiz Ahmet Akın’ın büyükşehir belediye başkanlığı için ismi geçiyor. Ancak adaylığı konusunda henüz kesin bir şey yok. Genel merkezimiz de Ahmet Akın ismini açıklamış değil. Bunun yanında ilçelerimizde de durum aynı. Yani hiçbir belediye başkanımızın ismi kesin değil. Aday belirleme konusunda bizim istediğimiz tabii ki ön seçim olması. Adaylarımızı belirleme sürecinde mutlaka partililerimize ve Balıkesirlilere danışacağız" Coşkun YAMAN/BALIKESİR

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.