güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Özçakır İle Devam

Marmarabirlik Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Genel Kurulu 20 Ocak 2019 Pazar günü yapıldı. Kooperatifin kurulduğu tarihten bu yana ilk defa tek liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan Mehmet Özçakır 267 oy alarak yeniden seçildi.  

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2019 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2019 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Özçakır İle Devam

Marmarabirlik Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Genel Kurulu 20 Ocak 2019 Pazar günü yapıldı. Kooperatifin kurulduğu tarihten bu yana ilk defa tek liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan Mehmet Özçakır 267 oy alarak yeniden seçildi.  

Marmarabirlik Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Olağan Genel Kurulu’nda Mehmet Özçakır ve ekibi tekrar seçildi. Tuana Düğün Salonunda yapılan Genel Kurula, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa,  Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Müdür İsmail Acar ve üretici ortakları katıldı.

10.000 Ton ile Kooperatif tarihimizin en yüksek rekoltesini elde ettik

Tek liste ile gidilen genel kurul saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Mevcut Başkan Mehmet Özçakır, yaptığı konuşmada şunları söyledi. “17 ekim 2018 günü başladığımız zeytin alım kampanyamızı, 31 Aralık 2018 tarihi itibarı ile kapatmış bulunuyoruz. 76 gün süren alımlarımız neticesinde 46 Milyon Lira karşılığında 7.800 ton ürün alımı yapılmıştır. Bu alımların 6.400 tonu Gemlik tipi, 1.400 tonu Edincik su tipi zeytinidir. 10.000 ton ile kooperatif tarihimizin en
yüksek rekolte beyanını aldığımız bu dönemde de son yıllarda olduğu gibi herhangi bir kota uygulaması olmadığı gibi ortaklarımıza ilave teslimat hakkı tanınmıştır. Marmarabirlik alım politikalarını üreticinin çıkarlarını düşünerek yapmıştır. Her daim ortağının yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir. 2018 yılının ekonomik olarak zor bir yıl olmasına rağmen Marmarabirlik ürün ödemelerini kendi öz sermayesi ile 1 kuruş kredi kullanmadan 15 günlük periyotlarda % 60 şeklinde yapılmıştır. Kalan % 40 bedellerin yarısı ocak ayı sonu itibariyle ödenecek olup diğer yarısı ise mayıs ayı sonunda ödenecektir.

4 yıllık görev süremizin kısa bir özetini yapacak olursak; Doğa, Yeni Yenice, Misakça ve Şirinçavuş mahallelerindeki alım yerlerimizin yapımı tamamlanmış olup, En kısa sürede diğer alım yerlerimizde de gerekli çalışmalar yapılacaktır. Ortaklarımızın talepleri doğrultusunda büyük yatırım yaparak her alım noktasına elektronik kantar koyarak danelerin en doğru şekilde belirlenmesine olanak sağladık. 4 yılda ortaklarımıza toplam 50 bin adet plastik kasa, 10 bin adet yaygı bezi ve 10 binin üzerinde budama testeresi temin edildi. 4 yılda toplamda 3 milyon liralık zirai ilaç, 2,5 milyon liralık gübre satışı gerçekleştirdik. 2018 yılında yaşanan dövizdeki artışa rağmen  Ortaklarımıza destek olmak amacıyla elimizdeki Zirai İlaç , Gübre ve benzeri ürünlerin satışını eski fiyatlardan gerçekleştirdik.
Ortaklarımıza gelir çeşitliliği sağlamak amacı ile 2 yılda toplam 12 bin domat zeytin fidanını ücretsiz olarak dağıttık. Kooperatifimizin kullanım ömrünü tamamlayan 40 tonluk kantarını, 60 tonluk yeni kantarla değiştirdik. Bunun yanında kooperatifimize ait kamyon, Minibüs ve Doblo araçların bakım maliyetleri yükseldiği ve kullanım ömürleri dolduğu için eski araçları
değerlendirmek suretiyle hepsini yeniledik. Ziraat Mühendisimiz göreve başlamış olup ortaklarımızın istekleri doğrultusunda çalışmalarını gerçekleştirecektir. Geçtiğimiz yıl temelini attığımız depomuzun inşaatını 3 tamamlanmış olup kampanya döneminin başlamasıyla birlikte faaliyete geçmiştir. 12 Milyon lira maliyeti olan depomuz, 6.500 metrekare kapalı alanda toplam 5.000 ton ürün kapasitelidir. Böylelikle daha çok ürün alabilen modern bir depoya sahip olunmuştur.

Sizlerin fikirleri bizler için her zaman önemli olmuştur

Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar kooperatifi sadece yöneticisi olduğumuz bir kurum olarak değil kendi işimiz gibi gördük. 4 yılda toplamda 8 milyon liranın üzerindeki karlılığımızın yanında yaptığımız yatırım ve çalışmalarla sîzlere olan sorumluluğumuzu
yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Sîzlerin fikirleri bizler için her zaman önemli olmuştur. Dünden bugüne her daim kapılarımız ortaklarımıza sonuna kadar açık olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Bundan sonraki hedeflerimize de ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”.

Yönetim Kurulu olarak yaptığımız hizmet ve çalışmalarda bize her türlü desteği veren ,Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı sayın Hidamet Asa'ya ve Yönetim Kurulu üyelerine , Genel Müdürümüz Sayın İsmail Acar'a ve Birim Müdürlerimize , Bizi bugün yalnız
bırakmayan tüm misafirlerimize , 4 yıllık görev süremizde ortaya çıkan bu başarı da özverili çalışmalarıyla büyük katkısı bulunan kooperatif personelimize ve bizleri bu göreve tekrar layık gören, emek ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen tüm ortaklarımıza teşekkür
ederiz”.

Yeni dönemde Edincik Mahallesindeki merkez binanın karşısında yeni bir idari bina yapılması için çalışmaları sürdüreceklerini söyleyen Başkan Mehmet Özçakır'ın konuşmasının ardından genel kurula katılan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa üreticilere ve ortaklara seslendi.

Marmarabirlik, geçtiğimiz yıl Türkiye’de ilk 500 sanayi kuruluşu içinde 347. Sırada yer aldı

Asa, Marmarabirlik'in 2018 yılında 36 bin ton satış gerçekleştirerek, 524 milyon TL net ciro elde edildiğini söyleyerek, “2019 yılında 40 bin ton ürün satmayı ve 600 milyon TL ciro elde etmeyi hedefliyoruz. Marmarabirlik geçtiğimiz yıl Türkiye'de ilk 500 sanayi kuruluşu içinde 347 ncı sırada yerini aldı. Marmarabirlik 2010 yılından bugüne zeytin ve zeytinyağı ihracatında 5 kez birincilik ödülünü aldı. Her yıl satışlarımızı artırmaktayız, 2022 yılı sonunda 1 milyar TL ciro hedefliyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne Marmarabirlik'i zarar ettirmeden ve ortaklarımızı mağdur etmeden hizmetlerimizi sürdürmeye çalıştık. Her zaman ortaklarımızın yanında olduk” ifadesinde bulundu.

Ürün alım kampanyasında Afrin’den zeytin alındığı yönünde çıkan haberlere de tepki gösteren ve konuya açıklık getiren Hidamet Asa “ Suriye'de Gemlik tipi zeytin üretimi yapılmamaktadır. Gemlik tipi sofralık zeytin üretimi sadece Türkiye'de yetiştiğinden, zeytin almamız söz konusu değildir. Kaldı ki 1939 yılında çıkan Zeytin Üreticisini Koruma Kanunu kapsamında zeytin ithalatı yapılmamakta olup, bugüne kadar bir örneği yoktur. Afrin’den zeytin alındığı yönünde yapılan açıklamalara cevaben, ürün aldığımızı belgeleyen varsa görevimizden istifa edeceğimizi beyan ettik. Kimse bir belge sunamadı. Aslında amaç,ürün alım fiyatları açıklandıktan sonra Marmarabirlik fiyatlarından ürün  almamak ve üreticiden daha ucuza ürün alabilmek için bütün bölgelerde bu dedikodu bilinçli bir şekilde yayıldı ve siyasiler de yanlış yönlendirildi. Sonuçta olan üreticimize oldu. Marmarabirlik’in 12.60 TL'ye aldığı ürün dedikodusunu yayan kesim tarafından 9-10 TL’ye alım yaptı" dedi.

” Sizlere 5 bin depolama tesisi için söz verdik ve sözümüzü tuttuk”  ifadesinde bulunan Hidamet Asa konuşmasını şu sözlerle tamamladı:  "Seçime tek liste ile gidilmesi Marmarabirlik politikalarının ne kadar doğru ve olumlu olduğunun göstergesidir. Mehmet Özçakır Başkanımızın başarılarının taçlandığı, bundan sonra Marmarabirlik’e güç  katacağı bir dönem olacaktır. Genel Kurulumuzun kooperatifimize ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından geçilen seçimlerde tek liste ile seçimlere giren Mehmet Özçakır, 267 oy alarak yeniden Başkanlığa seçildi.

Mehmet Özçakır’ın Yönetim Kurulu Listesi şu isimlerden oluştu;

Başkan: Mehmet Özçakır

Kooperatif Yönetim Kurulu: Süleyman Dönmez, Nuri Burma, Mahmut Alak, Erdoğan Erbay (Müd.)

Haber: Ahmet Türkmen

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.