güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Devletten İşverene Destek

“Burası Türkiye Burada İş Var” Sloganıyla Başlatılan “İstihdam Seferberliği 2019” Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2019 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2019 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Devletten İşverene Destek

“Burası Türkiye Burada İş Var” Sloganıyla Başlatılan “İstihdam Seferberliği 2019” Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

İş-Kur Müdürlüğü, SGK Müdürlüğü ve Bandırma Ticaret Odası işbirliğinde gerçekleştirilen toplantıda iş insanları ve firma yetkilerine “İstihdam Seferberliği 2019” programı kapsamında sağlanan fırsatlar anlatıldı. Toplanıya İş-Kur İl Müdürü Nazım Balcı, SGK İl Müdürü Muhammed Sıddık Polat, İş-Kur İlçe Müdürü Emrullah Narin ve SGK İlçe Hizmet Müdürü Hanife Meriç Katıldı.

Bandırma Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda İş ve Meslek Danışmanı Hüseyin Ata, program kapsamında sunulan teşvik paketleriyle ilgili bilgiler verdi.

Devletin işverene vereceği desteklerden önce çıkanları ise şu şekilde, “Nisan ayı sonuna kadar sağlayacak her ilave istihdamın tam 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. Bu 3 ay boyunca işverenin maliyeti sıfır olacak.

2.021 TL ücret ve 1.113 TL sigorta ve vergiler olmak üzere 3.134 TL’yi devlet karşılamış olacak. İşveren cebinden sıfır maliyetle yeni bir işsiz kardeşimizi işe almış olacak.

Devamındaki 9 ay boyunca da devlet sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. Yani aylık 1.113 TL’yi devlet karşılayacak.

İş alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak.

Yine imalat sanayi ve bilişim sektöründe aylık 1.113 TL olan prim ve vergi teşviki 2.712 TL olarak verilecek.

Eğer bir işveren işlerinde sıkıntı yaşadıysa, faaliyetleri durmuş ya da azalmışsa; çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödüyor. Devlet işverene diyor ki, düzenini bozma, istihdamı koru.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.