güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇYDD Bandırma Şubesi’nden Üniversite Öğrencilerine Destek Projesi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bandırma Şubesi Menti-Mentörlük Projesi ile Üniversite Öğrencilerine Destek Olacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2019 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2019 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
ÇYDD Bandırma Şubesi’nden Üniversite Öğrencilerine Destek Projesi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bandırma Şubesi Menti-Mentörlük Projesi ile Üniversite Öğrencilerine Destek Olacak.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bandırma Şube Başkanı Av. Ece Başaran, yaptığımız röportajda şube olarak verdikleri burslar ve hayata geçirmek istedikleri Menti-Mentörlük Projesi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Av. Ece Başaran yaptığı açıklamalarda, “Kural olarak üniversite öğrencileri okudukları şehirlerdeki şubelerimizden burs talep edebiliyorlar. Dolayısıyla biz de Bandırma şubesi olarak Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde okuyan öğrencilere bur sağlıyoruz. Burs almak isteyen öğrencilerin öncelikle internet sitemiz üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor. Burs başvurularımız Eylül ayında başlayacaktır. 10 gün sürecek başvurularımız için kesin tarih aralığı ise henüz belirlenmedi.

Amacımız sadece öğrencilere bir miktar maddi destek sağlamak değil. Onları laik ve çağdaş hayatın içine dahil edebilmektir. Bu kapsamdaki en önemli projelerimizden birisi de Menti-Mentörlük Projesi’dir. Projeyi bu sene Bandırma’da uygulayacağız. Başvurularımızı da almaya başladık. Proje kapsamında öğrenci sayısına göre belirlediğimiz iş insanlarıyla görüşüyoruz. Mentör olmayı kabul eden iş insanlarına mentörlük eğitimi veriliyor. Daha sonra her bir iş insanına bir öğrenci tahsis ediliyor. Mentör, öğrencinin bunundan sonraki iş, okul hayatı ve mesleği ile ilgili yönlendirmeleri sağlıyor. Kendisini nasıl donatabileceği ve imkan varsa staj yeri ayarlanması konularında yardımcı oluyor.

Bu öğrenciye manevi bir destek oluyor. Yaşam koçluğu da denilebilir. Bir çok öğrenci aslında bu sayede okulu bittikten sonra hemen iş bulma imkanına da kavuşuyor. Bu proje öğrenciler için güzel bir fırsat,” dedi. /Ahmet Türkmen-Umut Osman Sunci

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.