güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Bakkal’dan Kahvaltılı Basın Toplantısı

Bandırma MHP İlçe Başkanı Yurttaş Bakkal ve Yönetim Kurulu Ordu Evi yanında kendine ait çay bahçesinde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2019 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2019 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Başkan Bakkal’dan Kahvaltılı Basın Toplantısı

Bandırma MHP İlçe Başkanı Yurttaş Bakkal ve Yönetim Kurulu Ordu Evi yanında kendine ait çay bahçesinde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

Bandırma MHP Belediye Meclis üyeleri Harun Algül ve Erol Çakır ile ilçe yönetim kurulu üyelerinin katıldığı basın toplantısında açıklama da bulunan Yurttaş Bakkal, istifalarla ilgili “Bugüne kadar Bandırma MHP İlçe Teşkilatı’nda istifa eden üyemiz yoktur. MHP’den istifalar var diye dedikodu çıkaranlara hiç kimse inanmasın. MHP üyesi olup şimdiye kadar bize istifa dilekçesi getiren hiç kimse yoktur” dedi.

Bandırma ve ülkemizin gündemi çok yoğun,

Yurttaş Bakkal “Bandırma ve ülkemizin gündemi çok yoğun. Bu gündemin yoğunluğunda biz de sizlerle dertleşip vatandaşlara kendimizi anlatmaya sizlerin aracılığıyla gayret edeceğiz. Öncelikle Bandırma’da Bandırma Belediyesi’nin yapmış olduğu bir önceki dönemde İnönü Caddesi’ndeki yapılan bir düzenleme vardı. Yaya geçidi düzenlemesi olarak planlandı, uygulandı. Fakat 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinden sonra seçilen belediye başkanımız ve yönetim uygulamayı farklı bir şekle getirdi. Farklı bir şekil derken, bir önceki uygulamanın hemen hemen aynısını yapmaya çalıştı. Saatçiler Caddesi’nin oraya tekrar bir ışıklandırma yaparak çok anlaşılmaz bir şekilde karmaşaya sebep olduğunu yaşayarak izliyoruz. Öncelikle bunu gündeme getirmek istedik. Yaklaşık 15 metre ilerisinde emniyete varmadan önce tekrar bir yaya geçidi var. Işıkların 10 metre ilerisinde tekrar bir ışıklandırma yapılarak bu karmaşa biraz daha aşılmaz hale geldi.”

Çalışmalarla ilgili herhangi bir toplantı yapılmadı

MHP Bandırma Belediye Meclis üyesi Harun Algül “Yapılan çalışmaları izliyoruz. Çalışmayla alakalı beraber bir fikir trafiği yapılması ile ilgili bir toplantı yapılmadı. Bu tür konularda özellikle şehrin ana arterlerinde yapılacak düzenlemelerde bunların grafikle çizim olarak belediye meclisine gelmesini, bunlar üzerinde tartışılmasını ve ondan sonra uygulamaya geçilmesini doğru buluyoruz. Bunu Dursun Mirza döneminde yaşamadık, biz yaptık oldu modun da yapıldı. Vatandaş bundan memnun kalmadı, sonra çevir kazı yanmasın dendi ve bir daha döndürüldü, yine olmadı ve şimdi bir daha eskiye döndürüldü. Ama orayı bir toparlamaya çalıştılar. Önce buranın yaya sayımlarının yapılarak buranın 4 şeritte mi, 3 şeritte mi kalacağı, düzenlemelerin önce mecliste konuşulması lazım ya da bunlarla ilgili alt komisyonlar kurulması gerekiyor.  Geçen mecliste dört tane komisyon teklif edildi. Bizim arsa satışlarıyla ilgili komisyon teklifimiz vardı. Öneri olarak kabul edilmedi, yazılı olarak önümüzdeki mecliste sunmayı düşünüyoruz. Bu tür trafikle ilgili konularda bir toplantı yapıldı ama nihai olarak tek noktada odaklanarak o odağın sorununun çözülmesine yönelik toplantılar yapılması gerekli diye düşünüyorum.  Bu meclis gündeminde ya da meclis dışında olabilir, davet edilip, tartışılıp ondan sonra karara bağlanması, esnafın da dinlenmesi ve ona göre bir ortak akılla karar alınması gerektiğini düşünüyorum.”

İstifalar olmuş deniyor, bize gelen herhangi bir istifa dilekçesi yoktur

Başkan Yurttaş Bakkal, daha sonra yaptığı açıklamada  “Bandırma’da son günlerde bizim teşkilatımız mensubu olduğunu ifade eden ve MHP’den istifa ettiğini beyan eden arkadaşlarımız var. MHP’den istifa ettiğini beyanını söyleyen şahısların MHP Bandırma İlçe Teşkilatı’na şu ana kadar teslim etmiş oldukları bir istifa dilekçesi yoktur. MHP üyesi, üreticisi, mensubu olan, bizimle gönül seferberliğinde yol yürüyen arkadaşlarımız ayrılabilir. Bu en doğal hak ve tercihleridir. Geçmişte olduğu gibi bugün de olur, bundan sonra da olur. Bu kervan yürür. Ben olsam da teşkilat olur, Harun Bey olsa da, Mustafa Bey olsa da olur. Bizler sadece bu makamlarda geçici oturan görevini teslim edecek ana kadar bulunan arkadaşlarız. Vakit, saat geldiğinde Genel Merkezimiz veya İl Başkanlığımız veya kongre zamanı delegelerimiz yetkiyi bizden alır, bir başka arkadaşımıza verebilir. Bu en doğal haklarıdır. Geçmişte de bizim bu göreve geldiğimiz gibi bu süreç ilerler. Fakat bir takım farklı planlar yapıp, farklı ilişkiler içerisine girip, fitne, fesat çıkarmak adına tabiri caizse bulanık suda balık avlamaya çalışan geçmişte arkadaşımız olan ama şuandan itibaren arkadaşlığımızın devam edip etmeme noktasında karar verecek olan, tercih yapacak olan arkadaşlarımız var. Karar onlarındır, onlara da saygı duyarız. Gidene her zaman olduğu gibi güle güle, gelen arkadaşlarımıza da hoş geldin deriz. Bu konularda birebir hangi bilgiyi almak istiyorsanız İlçe Başkanı olarak ben, İlçe Sekreterimiz olarak Mustafa Rastıkçı bu konularda yetkilidir. Her an bizden bire bir telefon dışında canlı canlı gelip net bilgi alabilirsiniz. Çeşitli iddialar dolaşıyor, bu iddialar ispatlanana kadar havada kalır.”

 Toplantıya, MHP Bandırma İlçe Teşkilatı Başkanı Yurttaş Bakkal, MHP Bandırma Belediye Meclis Üyeleri Harun Algül, Erol Çakır, İlçe Sekreteri Mustafa Rastıkçı, Genel Merkez Delegesi Mustafa Aydın ile yönetim kurulu üyeleri ve mahalle temsilcileri katıldı. /Ahmet Türkmen-Melek Babacan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.