güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

EDİNCİK MERASI ELİMİZDEN ALINAMAZ

Bandırma Kent Konseyi “Edincik Mirasına Sahip Çık” sloganı ile imza kampanyası standı açtı.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2019 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2019 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
EDİNCİK MERASI ELİMİZDEN ALINAMAZ

Bandırma Kent Konseyi “Edincik Mirasına Sahip Çık” sloganı ile imza kampanyası standı açtı.

Cumhuriyet Meydanı’nda açılan standa çok sayıda vatandaş imza atarak, bu arazinin Bandırma Belediyesi ve Edincik halkının malı olmasını isteyerek, Balıkesir Büyükşehir Belediyesine  “artık buna dur demeliyiz” mesajını ilettiler.

İmza kampanyasına destek veren Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, önceki dönem Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz, birer konuşma yaparak, Edincik merasının zorla ellerinden alınmak istendiğini ancak buna kesinlikle müsaade edilmeyeceğini söylediler. Kampanyaya ayrıca CHP Bandırma İlçe Başkanı Hüseyin Bahar ve CHP yönetim kurulu üyeleri, Bandırma Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleriyle bazı vatandaşlar da katılarak destek verdiler.

Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi.”Edincik Merası toplam 6720 dönümdür. Özel Mera statüsündedir. Yani tapuya tescilli bir mülktür. Bu arazi 18 Temmuz 1933 tarihinde Edincik halkı tarafından 19443 TL’lik bir bedel ile satın alınarak mera olarak kullanılmak üzere Edincik Belde Belediyesi'ne devredilmiştir.

6360 sayılı yasa ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kurulması ile birlikte 2014 yılında Edincik Belde Belediyesi kapanmıştır. Devir tasfiye ve paylaştırma komisyonunun bu Özel Meranın mülkiyetinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesine devredilmesi yönünde bir karar alması üzerine konu, Bandırma Belediyesi tarafından yargıya taşınmıştır. Günümüze kadar gelinen süreçte 3 adet dava Bandırma Belediyesi lehine sonuçlanmıştır. Konu ile ilgili 1 dava daha devam etmektedir. Ancak Bandırma ve Edincik halkının malı olan bu değerli arazi, son günlerde alman idari bir karar ile hazineye devredilmiştir. Dönümü başına yaklaşık 50 bin ile 100 bin lira arasında oldukça yüksek bir piyasa değerine sahiptir. Geçtiğimiz günlerde burada zemin etüdü çalışması yaptırılmış olması, bu arazi üzerinde kamuoyu ile paylaşılmamış birtakım gizli projelerin olduğunu akla getirmektedir. Hukuka ve kamuoyu vicdanına göre bu arazi, Bandırma Belediyesinin ve Edincik Halkının malıdır ve öyle kalmalıdır”.

Tosun“Yürütmeyi durdurma kararı ile bu davayı kazanacağımıza inanıyoruz”

Dr. Murat Ergöz’ün ardındanaçıklamalarda bulunan Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun Edincik Merası ile ilgili olarak yaşanan yasal süreci anlatarak “ Bandırma Belediyesi 2012 yılında mera için hazineye kaşı dav açtı. Açtığımız dava 2014 yılında lehimize sonuçlandı. Ancak çıkarılan Büyükşehir yasasını takiben Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu mahkeme kararına rağmen merayı direk Balıkesir Büyükşehir Belediyesine verdi.”

Bu yanlış ve hukuksuz kararı tekrar mahkemeye taşıdıklarını ifade eden Tolga Tosun “ Davayı yine Bandırma Belediyesi kazandı. Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu mahkeme kararına karşın merayı yine Büyükşehre verdi. İdare Mahkemesi kararı bulunduğunu belirtip ısrarlı itirazlarımız karşısında mera bu kez hazineye devredildi. 60 gün içinde dava açma sürecimiz başladı. Yürütmeyi durdurma kararı ile bu davayı kazanacağımıza inanıyoruz. “ dedi

Mirza“ Püf noktası Vali Yazıcı”

Tolga Tosun’dan sonra kısa bir açıklama yapan önceki dönem Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, bu konuda püf noktanın Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı olduğunu belirtti. Mirza “ Ortada açılan ve kazanılan davalar varken alınan bu kararların doğru olmadığını ısrarla ifade ediyoruz. Mahkeme kararına rağmen Tapu Müdürlüğü merayı kaydımız altına almıyor. Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu mahkeme kararlarını hiçe sayıyor.

Tüm bu yaşanılan sürecin püf noktası Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’dır.  Çünkü mahkeme karar ile Vali Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret ettiğimde, Vali Yazıcı bana “bu kararın böyle olmasını ben istiyorum. “dedi açıklamasında bulundu./Ahmet Türkmen-Umut Osman Sunci

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.