güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuruyemiş Kabuklarını Yere Atıp Çevreyi Kirletmeyelim

Çocuk parklarına çocuklarını eğlendirmek için gelen bazı duyarsız ailelerin çekirdek kabuklarını yerlere atması tepkilere neden oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2019 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2019 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Kuruyemiş Kabuklarını Yere Atıp Çevreyi Kirletmeyelim

Çocuk parklarına çocuklarını eğlendirmek için gelen bazı duyarsız ailelerin çekirdek kabuklarını yerlere atması tepkilere neden oluyor.

Oyun aletlerine çocuklarını bırakan ailelerden bazıları, yanlarında getirdikleri başta ayçiçeği olmak üzere çeşitli kuruyemiş kabuklarını gelişigüzel yerlere atıp çevre kirliliğine neden oluyorlar. Bu konuda duyarlı aileler ve çocuklar, çekirdek kabuklarının atıldığı yerlerde özellikle yaşları küçük çocuklara kötü örnek olunduğunu ve zaman zaman esen rüzgârlardan da çocukların sağlık açısından etkilenerek zarar gördüğünü söylüyorlar.

“Kabukların içinde oynamak bizim hakkımız değil”

Bunun en büyük örneklerinden biri Sunullah Mahallesi Dersadet Camisi yanında yer alan çocuk parkında yaşanıyor. Oyun oynamaya gelen çocuklar” biz buraya oyun oynamaya geliyoruz ama her taraf çekirdek kabuklarıyla dolu. Onların içinde oynayıp zamanımızı geçirmek istemiyoruz. Buraya her gün Bandırma Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünden görevliler gelip temizliyor ama ertesi gün yine aynı manzaralarla karşı karşıya kalıyoruz. Buradan ailelere sesleniyoruz, lütfen çekirdeklerinizi yerlere atmayın, çekirdek alırken yanınızda bir de yedek poşet getirip onun içine atın” derken, ailelerden bazıları da” biz çocuklarımızı çöp pisliklerinin içinde oynatmaya mecbur değiliz. Bu çocukların yaşı çok küçük ve kötü şeylerden etkileniyorlar. Lütfen duyarlı olalım ve çekirdek kabuklarını yerlere atmayalım” ifadesinde bulunuyorlar.

Tabi ki bu konu sadece çocuk parklarıyla sınırlı değil, çarşıda, pazarda gezerken, sahilde, parklarda oturup dinlenmeye çalışırken çekirdek kabuklarını yerlere atmayıp poşetlerin içinde toplayarak çevrenin temiz olmasına dikkat etmeliyiz. /Ahmet Türkmen – Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.