güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

KYK’da Öğrenciler Yine Kan Bağışında Bulundu

KYK’ da Kan bağışı için sıraya giren yüzlerce öğrenci, kan vermenin tek kelimeyle bir insanlık görevi olduğunu belirterek, bu konuda herkesi duyarlı davranmaya davet ettiler. 

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2019 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2019 08:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
KYK’da Öğrenciler Yine Kan Bağışında Bulundu

KYK’ da Kan bağışı için sıraya giren yüzlerce öğrenci, kan vermenin tek kelimeyle bir insanlık görevi olduğunu belirterek, bu konuda herkesi duyarlı davranmaya davet ettiler. 

Geçtiğimiz dönem öğrencilerin kan bağışında bulunmak için adeta birbirleri ile yarışa girdiğini ifade eden Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü İsmail Özcan, yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Balıkesir Gençlik ve Spor il müdürlüğüne bağlı Ayhan Songar Yurt müdürlüğünde Gönül bağı etkinlikleri kapsamında kan bağışı kampanyası düzenlendik. Kampanyayı 2019- 2020 Eğitim Öğretim yılında iki defa düzenliyoruz. İlkini düzenledik ikincisini de yaklaşık üç ay sonra düzenlemek istiyoruz”.

İsmail Özcan” Malum üç ay geçmeyince bir kişi ikinci kez kan veremiyor. Kan bağışı  kampanyasının  düzenlenme amacı, Hastanelerde kan ihtiyacı olan yüzlerce hastalarımız var, bunlar genelde lösemi, talasemi, ilik nakli olan ve kanama geçiren hastalarımız gibi bir çok hastalarımız var. Hiç yoktan bunların dertlerine bir nebze olsun çare olabilmek hem de gençlerimizi kan bağışı için daha da duyarlı hale getirmek, ilerisi için gönüllü kan bağışçıları kervanına katmak.2018-2019 eğitim ve öğretim yılında yaklaşık 80 ünite kan bağışı yapıldı. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında hedefimiz 100 ünite kana ulaşmak. Gençlerimiz bu konuya çok duyarlı. Geçen dönem kan veren öğrencilerimizin yüzde altmışı bu dönem yine kan verdi. Bu bağlamda bu kampanyada Emeği geçen Genel Müdürlüğümüze, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, Kızılay Balıkesir Şube Müdürlüğümüze, Yurt Müdürlüğü personelimize, Kampanyaya katılan gençlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz”. Ahmet Türkmen –Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.