güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Beyaz Liste’den Karşı Atak, “Kişi Kendinden Bilir İşi”

CHP Bandırma İlçe Örgütü Başkanı Hüseyin Bahar, delege seçimlerinin ardından yaptığı basın açıklamasında Mavi Liste’nin şaibe iddialarına yanıt olarak “Kişi Kendinden Bilir İşi,” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2019 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2019 08:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Beyaz Liste’den Karşı Atak, “Kişi Kendinden Bilir İşi”

CHP Bandırma İlçe Örgütü Başkanı Hüseyin Bahar, delege seçimlerinin ardından yaptığı basın açıklamasında Mavi Liste’nin şaibe iddialarına yanıt olarak “Kişi Kendinden Bilir İşi,” dedi.

CHP Bandırma İlçe Örgütü Delege Seçimleri’nin 3’üncü gününde Beyaz Liste’nin rakibi Mavi Liste “Şaibe” iddiasıyla seçimlerden çekilmişti. Daha sonraki süreçte ise Beyaz Liste’den herhangi bir açıklama gelmemiş, Mavi Liste’nin çekilmesiyle seçimlere tek liste ile devam edilmişti. Delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından Beyaz Liste’nin başkan adayı ve mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Bahar, basın açıklaması gerçekleştirerek açıklamalarda bulundu.

Bahar, yaptığı açıklamada seçimlerin ilk iki gününde Beyaz Liste’nin Mavi Liste’ye karşı bariz üstülük sağladığını, bunun da Mavi Liste destekçilerinin üzerinde büyük hayal kırıklığı yarattığını belirterek, şaibe ithamlarının kesinlikle doğru olmadığını vurguladı. Bahar, “Kişi kendinden bilir işi,” diyerek, geçmişe yönelik karşı suçlamada da bulundu.

Bahar’ın, yaptığı basın açıklamasının tamamı şu şekilde, “Genel merkezimiz tarafından 15.10.2019 Tarihinde seçim takvimimiz açıklanmıştı. Biz de bu seçim takvimine uygun olarak ilçemizde 23 Kasım 29 Kasım arası muhtarlık bölgesi delege seçimlerimizi gerçekleştirdik. İlk beş gün merkez mahallelerimizin seçimlerini,  son iki günü ise kırsal mahalle seçimlerini yaparak delege seçimlerimizi bitirmiş olduk.

Gerçekleştirdiğimiz delege seçimleri Bandırma’da uzun yıllardan beri yaşanmamış iki güçlü gurubun Yarıştığı bir seçimdi. Ancak ilk iki gün sekiz mahalle de ve toplamda 129 delegelik alan beyaz listenin bariz üstünlüğü vardı. Alınan bu sonuçların mavi liste destekçileri üzerinde hayal kırıklığı yarattığı kanaatindeyim. Fakat yine de yarıştan çekilmeyerek tüm mahallelerde bu yarışın içinde olmalarını gerçekten isterdim.

Mavi liste ve Başkan adaylarının seçimlerden çekilirken yapmış oldukları Belediye çalışanlarına baskı yapıldığı iddiası ve belediye başkanı Tolga Tosun’un seçimlere müdahalesi şeklindeki ithamları kesinlikle doğruyu yansıtmamaktadır. Bunu kısaca bir atasözüyle açıklamak istersek ‘kişi kendinden bilir işi’  diye biliriz. Şöyle ki bizler belediye başkanımız ve belediye meclis üyelerimiz ile seçimlerden önce yaptığımız koordinasyon toplantısında bu gibi söylemlerin önüne geçebilmek ve Partimizde gerçekten demokratik bir seçim yürütebilmek adına belediye çalışanlarımıza baskı kurulmaması ve onların özgür iradesini yaralayacak hiçbir çalışmanın yapılmaması konusunda ortak karar aldık. Ayrıca belirtmek isterim ki belediye çalışanı olup da Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olan sadece 199 üyemiz vardır. Bu 199 üyemizi 20 adet merkez mahallemize eşit olarak dağıttığımızı düşünürsek mahalle başına on üyeye tekabül etmektedir. Yaptığımız bu basit matematiğin bize gösterdiği gibi bunun seçim sonuçlarına etki etmeyeceği düşüncesindeyim.

Bununla birlikte Belediye çalışanları üyelerimizden istemiş olduğum desteğin temelinde;  2007 yılından 2011 yılına kadar dört yıl boyunca belediyede memur olarak çalışmış olmam ve sonraki süreçte de mesleğim ile alakalı olarak Belediyedeki ve şantiyedeki arkadaş ve dostlarımla, herhangi bir baskı kurmak şeklinde değil tamamen samimi dostane ilişkiler çerçevesinde olmuştur.

Gerçekleştirdiğimiz delege seçimleri tamamen şeffaf ve demokratik olarak yürütülmüştür. Seçimlerimizin ilk iki gününde il Başkanlığımızın görevlendirmiş olduğu 3 İl Yöneticimiz sandık gözetmeni olarak görev yapmış ve yürütülen seçim ile alakalı olarak herhangi olumsuz durum rapor etmemişlerdir. Bunun yanında mavi liste adaylarının görevlendirdiği dört seçim gözetmeninin sürekli olarak seçim sathında bulunması sağlanmıştır. Mavi liste çekildikten sonra ise tek liste olduğu için bir İl Yöneticisi gözlemcimiz seçim süresince sandık gözlemciliği görevini yerine getirmiş ve yine herhangi bir olumsuz durum rapor edilmemiştir.

Seçim sonuçlarını kısaca bir değerlendirmek gerekirse seçime 1782 üyemiz katılım sağlamıştır. Seçimlere İki liste olarak girdiğimiz ilk iki günde %73 lük bir katılım oranına ulaşılmıştır. Bu durumda Beyaz liste %75’lik bir oy alırken, Mavi liste %25’lik bir destek görmüştür. Bu sonuçlarla 396 parti üyemiz Beyaz listeden İlçe Kongresi Mahalle delegesi olmuşlardır.

Yapılan Seçimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamakla birlikte, yalnızca seçimlerimizin ikinci gününde seçim sathının dışında,  Cumhuriyet Meydanı’nda, iki üyemiz arasında, sözlü bir sataşma esnasında gerçekleşen ve 3,4 saniye süren tamamen spontane bir olay yaşanmıştır. Yaşanılan bu olay sırasında Kamuoyuna da yansıdığı gibi, bizlerin de asla tasvip etmediği bir engelleme girişimi yaşanmıştır. Ancak Tufan DALGIÇ gazeteci kimliğinin yanında Cumhuriyet Halk Partili dostları ile bütünleşmiş bir kişiliktir. Yaşanan bu olayın hemen sonrasında sorumlu arkadaşlarımız, Tufan beyi arayarak özür dilemişler, Tufan DALGIÇ da özürlerini kabul etmiş ve insani bir barış ortamı sağlanmıştır. Benzer olayların tekrar yaşanmaması adına yönetici arkadaşlarımıza gerekli uyarılar yapılmıştır. Bizler ve Cumhuriyet Halk Partisi özgür basının teminatı olmaya devam edeceğiz.

Şimdi önümüzde ilçe kongremiz var. 18 Ocak günü, tıpkı muhtarlık bölgesi delege seçimlerimizde olduğu gibi demokratik ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirmek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisindeki Bandırma İlçe Örgütündeki bu demokratik ortam inanıyorum ki tüm Türkiye’ye örnek olarak gösterilecektir.

Tamamlamış olduğumuz Muhtarlık Bölgesi delege seçimlerinde Her iki Liste için Sandık görevi yapan, gözlemci olarak çalışan, seçimlerin demokratik ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi için emek harcayan ve bunların yanında sandığa gelip bu demokrasi şölenine katılan tüm üyelerimize teşekkür ederiz.” /Ahmet Türkmen-Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.