güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

GİB İNTERNET SİTELERİNİ TARIYOR

İnternet siteleri ve sosyal medya üzerinden gazeteciyim diye para kazananların vergi mükellefi olması için sıkı denetim başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2019 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2019 08:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
GİB İNTERNET SİTELERİNİ TARIYOR

İnternet siteleri ve sosyal medya üzerinden gazeteciyim diye para kazananların vergi mükellefi olması için sıkı denetim başlatıldı.

 Bir kişi internette ister kendi sayfasına gazetecilik adı altında reklam alsın isterse video çekerek, Facebook,Instagram ve  tweet'ler atıp oradan gelir elde etsin, her para kazanan nereden kazanırsa kazansın vergisini ödeyecek.

"İnternet Siteleri Taranıyor"

Vergi kanunlarında, internet üzerinden elde edilen kazançlarla ilgili bir boşluk bulunmadığını belirten yetkililer, İster gerçek isterse sanal ortamda ticaret yapsınlar, bugünkü kanunlarımıza göre vergi vermek zorunda oldukları belirtildi. Bir kişi internette ister kendi sayfasına reklam alsın isterse video çekerek Facebook, Instagram ve  tweet'ler atıp oradan gelir elde etsin, bunlar eğer devamlılık arz ediyorsa ortada bir kazanç var demektir ve verginin ödenmesi gerekir. Vergi kanunlarımızda hiçbir boşluk yok, internet üzerinden bir şeyler yapıyorum da arada para kazanıyorum diyorsa her para kazanan nereden kazanırsa kazansın vergisini ödemesi için internet üzerinden yürütülen her kazanç sağlayan sitelerin izlenmesi için özel bir birim kurulduğu belirtildi.

"Vergi Mükellefi Yapılacak"

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, elektronik ticaret platformları başta olmak üzere tüm internet sitelerini taradığı,  Kim olursa olsun, kazanç doğuran faaliyetleri bu ortamda yürütenlerin hepsi ya kendiliğinden gidip vergi dairesine başvurup mükellef olacak ya da onları devlet tespit ederek ve resen kendilerini vergi mükellefi yaparak vergiyi tarh edecek yani onlardan kazandıkları bu paranın vergisi alınacak.

" Vergi Mükellefi Olmanın Yaşı Yok"

Haber siteleri, ses ve video paylaşım siteleri  gibi yayın yaparak   gelir elde edenlerin de bu kapsamda olduğu, Vergi kanunlarına göre vergi mükellefi olmanın yaşı yok. Dolayısıyla hangi yaşta olursa olsun, 18 yaşın altındaysa kanuni temsilcisi onun adına beyanname verecek. Nereden kazanırsan kazan, ister internetten video yayınlayarak ister yine sanal ortamda mal veya hizmet satarak kazansın, hepsinde vergi alınacağı belirtildi.

“Vergisini Ödemeyene Devlet Olarak Gereken Yapılacak”

İnternet üzerinden hizmet sunup para kazananların her biriyle ilgili vergi incelemelerini başlatılacağı.  Vergisini ödemeyene de devlet olarak gerekeni yapılacağı, sosyal medya reklamları ile kazanç elde edenler ile ilgili şikayet ve ihbarların incelenmesi kararı alındı.

Edinilen bilgilere göre, bu şikayetler kapsamında sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları reklamlarla yüksek gelir elde eden isimler değil, Haber,Facebook,Instagram, tweet'lerve yayın  platformlar ile ilgili de kapsamlı bir inceleme çalışması yapılacak. Meslek gruplarının vergi süreçleri incelenecek, başta sosyal medya platformları olmak üzere tüm bu alanlarla ilgili kapsamlı adımlar atılacak. /Haber Merkezi

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.